Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις απόπειρες δολοφονίας κατά του Ζελένσκι αποκαλύπτουν οι Times


Πόλεμος στην Ουκρανία: Για τρεις διαφορετικές ομάδες που είχαν στόχο τον Ζελένσκι κάνουν λόγο οι Times

Για τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, την τελευταία εβδομάδα, από τη στιγμή, δηλαδή, που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία αποκαλύπτουν σε δημοσίευμα τους οι Times του Λονδίνου.

Οι απόπειρες δολοφονίας απετράπησαν χάρη στις πληροφορίες που έφτασαν στις ουκρανικές αρχές από Ρώσους που διαφωνούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι οποίοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρθηκαν σε δύο ξεχωριστές μισθοφορικές ομάδες που σχεδίαζαν χτύπημα κατά του Ζελένσκι.

Το δημοσίευμα των Times για τον Ζελένσκι

Όπως αναφέρουν οι Times πίσω από τη μια απόπειρα δολοφονίας ήταν η ομάδα Wagner σε περίπτωση επιτυχίας των οποίων η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθεία ανάμειξη στο σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι.

«Θα το έκαναν με μια υψηλού επιπέδου προετοιμασίας αποστολή κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να μπορούσαν να το αρνηθούν. Ο «αποκεφαλίσμος» του επικεφαλής ενός κράτους είναι μια τεράστια αποστολή» δήλωσε διπλωματική πηγή στην βρετανική εφημερίδα.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα μιλούν για 400 μέλη της ομάδας Wagner που βρίσκονται ακόμα στο Κίεβο έχοντας στα χέρια τους μια λίστα με τα ονόματα 24 Ουκρανών αξιωματούχων ο θάνατος των οποίων θα προκαλούσε χάος στην ουκρανική κυβέρνηση.

Μια τρίτη απόπειρα δολοφονίας του Ζελένσκι, γράφουν οι Times, απετράπη το Σάββατο στα περίχωρα του Κιέβου όταν μια ομάδα Τσετσένων δολοφόνων εντοπίστηκε πριν να πλησιάσου τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα 24ωρα του πολέμου οι ΗΠΑ είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του Ζελένσκι από το Κίεβο με τον ίδιο να απαντά με διάγγελμά του ότι «η μάχη είναι εδώ και αυτό που χρειαζόμαστε είναι πυρομαχικά, όχι ένα μέσο εξόδου από την πόλη».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ