Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία – Θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα στην Ουκρανία


Πόλεμος στην Ουκρανία: Ως τη χειρότερη στρατιωτική επίθεση στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, χαρακτήρισε την εισβολή της Ρωσίας ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στην οποία δίνει το «παρών» και ο Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, έστρεψε ξανά τα βέλη του προς τη Μόσχα. Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει την πρόθεση να εμπλακεί στρατιωτικά με τη Ρωσία.

«Οι μέρες που έρχονται είναι πιθανόν να είναι χειρότερες», προειδοποίησε ο κ. Στόλτενμπεργκ αναφέροντας πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βαρύτερο οπλισμό και εντολές να συνεχίσουν τις επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία. «Πόλεις υπό πολιορκία, σχολεία, νοσοκομεία και κτίρια κατοικιών βομβαρδισμένα. Απερίσκεπτες ενέργειες γύρω από πυρηνικό εργοστάσιο χθες το βράδυ και πολλοί άμαχοι σκοτωμένοι ή τραυματισμένοι. Οι μέρες που έρχονται είναι πιθανό να είναι χειρότερες, με περισσότερους θανάτους, περισσότερα βάσανα και περισσότερες καταστροφές», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική Συμμαχία. Βασικό μας καθήκον είναι να διατηρήσουμε τα 30 έθνη μας ασφαλή», πρόσθεσε και ξεκαθάρισε πως «Δεν είμαστε μέρος αυτής της σύγκρουσης και έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα εξαπλωθεί πέρα από την Ουκρανία. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο καταστροφικό και πιο επικίνδυνο, με ακόμη περισσότερο ανθρώπινο πόνο».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ