Tacos με θαλασσινά: Νηστίσιμη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει


Η νηστεία μπαίνει και πάλι στη καθημερινότητά μας και προσπαθούμε να βρούμε εύκολες και ιδιαίτερες συνταγές για να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας. Αν σας αρέσει η διεθνής κουζίνα, τα tacos με θαλασσινά είναι η καλύτερη επιλογή! Αποτελεί ένα γεύμα που μπορείς να το πάρεις στο γραφείο σου ή να το ευχαριστηθείς στο σπίτι με του φίλους σου! Το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί ένα πλήρες γεύμα και θα λάβεις όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου!

Ένταξε τη νηστεία στη ζωή σου δημιουργώντας συνταγές από όλο τον κόσμο

Υλικά συνταγής:

  • 1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 1 πιπεριά jalapeno, κομμένη κατά το ήμισυ κατά μήκος
  • 2 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φιλέτα από ψάρι (της αρεσκείας σας) 1 κιλό, κομμένα σε λωρίδες
  • 8 τορτίγιες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ανακατεύουμε την ξινή κρέμα και το χυμό λάιμ μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Κρατάμε περίπου το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ για το σερβίρισμα. Αλέθουμε τις πιπεριές και προσθέτουμε το μισό μείγμα και αποθηκεύουμε το άλλο μισό για αργότερα. Ανακατεύουμε το λάχανο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τον κιμά jalapeno στε υπόλοιπο μείγμα ξινής κρέμας μέχρι να αναμειχθεί καλά το λάχανο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο μισό jalapeno σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στριφογυρίζουμε το λάδι για να καλύψουμε ομοιόμορφα το τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Τηγανίζουμε τις λωρίδες ψαριού στο τηγάνι σε 2 δόσεις μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια και να ξεφλουδιστούν εύκολα, 5 ως 6 λεπτά. Αφαιρούμε το μισό jalapeno.
  • Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν, 20 με 30 δευτερόλεπτα.
  • Σερβίρουμε τα ψάρια σε ζεστές τορτίγιες με λάχανο, μείγμα ξινή κρέμα και κόλιαντρο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ