Επικοινώνησαν μαζί μας εξωγήινοι; Μυστηριώδες σήμα από τα βάθη του Διαστήματος προκαλεί ενθουσιασμό!


Κινητοποίηση, αλλά και άκρατο ενθουσιασμό, έχει προκαλέσει στους επιστήμονες ένα μυστηριώδες σήμα που έφθασε σε αυτούς από τα βάθη του Διαστήματος

Και πώς όχι όταν ενδέχεται να είναι η απόδειξη για ύπαρξη ζωής (και πολιτισμού) έξω από τα στενά όρια του πλανήτη μας!

Το ασυνήθιστο… σινιάλο εντόπισε το τηλεσκόπιο CHIME στον Καναδά, ενώ εντάσσεται στην κλίμακα των Fast Radio Burst (FRB), τα οποία έχουν διάρκεια ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το τηλεσκόπιο CHIME είναι κατασκευασμένο ώστε να λαμβάνει «σινιάλα» που μπορεί να εστάλησαν όταν το Σύμπαν βρισκόταν σε ηλικία μεταξύ έξι και 11 δισεκατομμυρίων ετών.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν μάλιστα ότι το ραδιοσήμα είναι το πρώτο που λαμβάνουν από το βαθύ Διάστημα με συχνότητα μικρότερη των 700 MHz. Αυτή είναι και η μικρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ…

Το σήμα εντάχθηκε στο αρχείο με την ονομασία FRB 180725A.

Το συγκεκριμένο είδος ραδιοσήματος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2007, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει καταγραφεί ελάχιστες φορές, όλες φυσικά (μέχρι τώρα) από γήινη πηγή.

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που καταγράφεται από το Διάστημα, γεγονός που ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής.

Πριν προχωρήσουν πάντως σε ανακοινώσεις, οι επιστήμονες ερευνούν την πηγή του ραδιοσήματος, καθώς ενδέχεται να προέρχεται ή από Μαύρη Τρύπα ή από κάποιον υπαρκτό πολιτισμό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ