Ζελένσκι: Δεν υπάρχει αντίδραση από τη Δύση – Oι Ρώσοι θα χτυπήσουν την αμυντική βιομηχανία


Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε νέο διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό προχώρησε το βράδυ της τελευταίας Κυριακής πριν τη Σαρακοστή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σήμερα είναι Κυριακή της Συγχώρεσης. Αλλά δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τις εκατοντάδες εκατοντάδων θύματα. Ούτε χιλιάδες, χιλιάδων που έχουν υποφέρει», γραφόταν στη λεζάντα του βίντεο.

«Και ο Θεός δεν θα συγχωρήσει. Όχι σήμερα. Όχι αύριο. Ποτέ. Και αντί της Συγχώρεσης, θα υπάρξει η Κρίση».

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σχεδιάζει «εσκεμμένη δολοφονία» κατά τον βομβαρδισμό ουκρανικού εδάφους.

«Για αύριο η Ρωσία ανακοίνωσε επίσημα τον βομβαρδισμό της επικράτειάς μας, στις επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας. Τα περισσότερα κτίρια χτίστηκαν πριν από δεκαετίες από τη σοβιετική κυβέρνηση, χτισμένα σε πόλεις. Και τώρα βρίσκονται στη μέση ενός συνηθισμένου αστικού περιβάλλοντος», είπε ο Ζελένσκι. «Χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται εκεί. Εκατοντάδες χιλιάδες ζουν κοντά».

Και πρόσθεσε, «αυτό είναι φόνος. Εσκεμμένη δολοφονία».

Ο Ζελένσκι είπε ότι δεν έχει νέα από κανέναν σύμμαχο την Κυριακή.

«Και δεν άκουσα αντίδραση από κανέναν παγκόσμιο ηγέτη σήμερα. Από κανένα δυτικό πολιτικό. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις σε αυτή την ανακοίνωση. Σκεφτείτε το αίσθημα ατιμωρησίας των κατακτητών: ανακοινώνουν τις φρικαλεότητες που σχεδιάζονται. Γιατί;»

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία στοχεύει κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία «πιθανότατα» ως μια προσπάθεια να σπάσει το ηθικό της χώρας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ