Σούπα γαρίδες: Εύκολη γαριδόσουπα σε λίγα μόλις λεπτά


Αν δεν είστε οπαδοί της γαρίδας, πιστεύουμε ότι με αυτή τη συνταγή θα γίνετε! Αποτελεί την απόλυτη χορτοφαγική επιλογή, καθώς είναι ένα ζεστό πιάτο που θα σας δώσει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε.

Η γαριδόσουπα που ονειρεύεστε

Υλικά συνταγής:

  • 1 φλιτζάνι άψητο ρύζι μπασμάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κόφτη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κόφτη
  • 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ
  • 340 γρ γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιαντρο

Παρασκευή συνταγής:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 ½ φλιτζάνι νερό, μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετήστε το στην άκρη.
  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάσετε το μείγμα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει ροζ, περίπου 2-3 λεπτά. τοποθετήστε το στην άκρη.
  • Προσθέστε σκόρδο, κρεμμύδι και πιπέρι στη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακατέψτε το τζίντζερ μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό.

  • Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το γάλα καρύδας και τον ζωμό λαχανικών και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν, περίπου 1-2 λεπτά.
  • Το αφήνετε να βράσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, σιγοβράζετε μέχρι να σφίξει ελαφρά, περίπου 8-10 λεπτά.
  • Ανακατέψτε το ρύζι, τις γαρίδες, το χυμό λάιμ και το κόλιαντρο.
  • Σερβίρετε αμέσως.

Απολαύστε τη σούπα ζεστή!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ