Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο μήνυμα Ζελένσκι – «Παιδιά πεθαίνουν απο αφυδάτωση στη Μαριούπουλη»


Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην ανθρωπιστική τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μαριούπουλη αναφέρθηκε στο νέο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση καθώς το νερό έχει κοπεί στη Μα Μαριούπολη, είπε μεταξύ άλλων στο νέο του μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Το πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, υποφέρει αυτή τη στιγμή από δραματικές ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα και ρεύμα. Οι ελλείψεις αυτές οδήγησαν στην τραγική απώλεια ενός παιδιού από αφυδάτωση, είπε.

Τα νοσοκομεία της πόλης αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά και παυσίπονα – με τους γιατρούς να αναγκάζονται να προχωρήσουν σε επείγουσες διαδικασίες, χωρίς αυτά.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στη Μαριούπολη, καθώς η κατάληψη της θα δημιουργούσε έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της προσαρτημένης Κριμαίας και των περιοχών που ελέγχονται από τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντονμπάς.

«Αν ο κόσμος μας παραμερίσει, θα χάσει τον εαυτό του. Για πάντα και πάντα. Γιατί υπάρχουν άνευ όρων αξίες. Για όλους ίδιες. Και αυτή είναι η ζωή πρώτα απ’ όλα. Δικαίωμα στη ζωή για όλους. Για αυτό ακριβώς πολεμάμε στην Ουκρανία. Γι’ αυτό ακριβώς που θέλουν να μας στερήσουν αυτοί οι αδύναμοι εισβολείς» είπε επίσης ο Ζελένσκι στο μήνυμά του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ