Επικοινωνία Τζινπίνγκ με Μακρόν και Σολτς: Δέσμευση Κίνας για αποκλιμάκωση στην Ουκρανία


Δέσμευση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ότι η χώρα του θα συντονιστεί με την ΕΕ για την αποκλιμάκωση στην Ουκρανία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Σι Τζινπίνγκ δεσμεύτηκε ότι η Κίνα θα ευθυγραμμιστεί με την ΕΕ για να «διαδραματίσει θετικό ρόλο μαζί με τη διεθνή κοινότητα» για την αποκλιμάκωση στην Ουκρανία.

Ωστόσο, δεν ανέφερε εάν θα βοηθήσει ή όχι να αποσυρθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την συνέχιση του πολέμου, καθώς η Κίνα θεωρείται ευρέως ως η μόνη ελπίδα για να πειστεί η Ρωσία να αλλάξει πορεία.

«Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουκρανία, ζητούμε αυτοσυγκράτηση» δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο Σι είπε ότι «λυπάται βαθιά για την ανανέωση του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο» και χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία «ανησυχητική», σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Θα θέλαμε να ζητήσουμε τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση για να αποτραπεί μια μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστική κρίση» είπε στους Μακρόν και Σολτς.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία θα διαταράξουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και θα παρασύρουν την παγκόσμια οικονομία. Η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο πρόεδρο.

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: H Κύπρος στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Κύπρος: Από σήμερα (8/3) μείωση κατά 8,3 σεντ το λίτρο στα καύσιμα


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ