Ζελένσκι στο βρετανικό Κοινοβούλιο: Δεν θα χάσουμε, θα συνεχίσουμε τη μάχη


Ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθύνθηκε μέσω βιντεοκλήσης στο βρετανικό Κοινοβούλιο το απόγευμα της Τρίτης (8/3)

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε ότι «οι Ουκρανοί δεν θέλουν να χάσουν τη χώρα τους». Όπως είπε στους Βρετανούς βουλευτές «σας απευθύνομαι ως πολίτης, ως πρόεδρος μιας μεγάλης χώρας, με όνειρο».

Ο Ζελένσκι κατά την ομιλία του συνέκρινε τον αγώνα της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας με τη βρετανική πολεμική προσπάθεια εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: «Δεν θέλατε να χάσετε τη χώρα σας όταν οι Ναζί ήθελαν να την πάρουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι ο λαός του έχει επιδείξει μια «ηρωική» προσπάθεια κατά των ρωσικών δυνάμεων. «Οι βομβαρδισμοί δεν μας έσπασαν», υπογράμμισε.

«Για μας το ερώτημα είναι, να υπάρχουμε ή να μην υπάρχουμε. Τώρα μπορώ να σας δώσω μία βέβαιη απάντηση. Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα χάσουμε, θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε κόστος. Θα πολεμήσουμε στα δάση, στις πόλεις, στους δρόμους, στις όχθες των ποταμών», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις είναι ευπρόσδεκτες, αλλά δεν είναι αρκετές και ότι πρέπει να υπάρξει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ