Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Πολωνίας για μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών


Το αμερικάνικο πεντάγωνο απέρριψε την πρόταση της Πολωνίας να μεταφερθούν τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδοση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Το Πεντάγωνο βρίσκεται σε επαφή με την πολωνική κυβέρνηση για το θέμα, αλλά η πρόταση της Πολωνίας δείχνει την «πολυπλοκότητα» της μεταφοράς των μαχητικών στην Ουκρανία, ανέφερε ο Κίρμπι στη δήλωση.

«Δεν είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι υπάρχει ουσιαστικό σκεπτικό για αυτό», είπε ο Κίρμπι. «Θα συνεχίσουμε το διάλογο με την Πολωνία και τους άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για αυτό το θέμα και τις δύσκολες υλικοτεχνικές προκλήσεις που παρουσιάζει, αλλά δεν πιστεύουμε πως η πρόταση της Πολωνίας είναι βάσιμη».

Νωρίτερα την Τρίτη, η πολωνική κυβέρνηση πρότεινε τη μεταφορά όλων αεροσκαφών MiG-29 στην αμερικάνικη αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα τα προσφέρει στη συνέχεια στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο. Σε αντάλλαγμα, η Πολωνία ζήτησε μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη (F-16) για να αντικαταστήσουν τα MiG-29.

Όμως ο Κίρμπι είπε ότι η ιδέα, όπως διατυπώθηκε από την Πολωνία, ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν να αποφύγουν μια καθαρή σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ