Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία λέει το Κρεμλίνο


Πόλεμος στην ΟυκρανίαΗ Ρωσία καταγγέλλει τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ 

Τον «οικονομικό πόλεμο» που κηρύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία κατήγγειλε σήμερα το Κρεμλίνο μετά την ανακοίνωση από την Ουάσιγκτον του εμπάργκο στις αμερικανικές εισαγωγές πετρελαίου και αερίου, μεταξύ άλλων κυρώσεων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία και διεξάγουν αυτό τον πόλεμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επιπλέον ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ήταν, είναι και θα είναι αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας και επεσήμανε ότι οι ροές ενέργειας συνεχίζονται.

Νέες κυρώσεις ετοιμάζει η Βρετανία

Η Βρετανία θα είναι σε θέση να επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες άτομα στις 15 Μαρτίου, εάν η νομοθεσία έκτακτης ανάγκης εγκριθεί όπως έχει προγραμματιστεί, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

“Εάν το κοινοβούλιο εγκρίνει τη νομοθεσία μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, θα είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε κυρώσεις σε εκατοντάδες άτομα μέχρι την επόμενη Τρίτη, 15 Μαρτίου”, είπε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται για άλλα 175 εκατομμύρια λίρες (230,28 εκατομμύρια δολάρια) βοήθεια στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει μια αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση ανεβάζει τη βρετανική υποστήριξη για την Ουκρανία σε περίπου 400 εκατομμύρια λίρες, είπε.

“Ανακοινώνω επιπλέον 175 εκατομμύρια λίρες βρετανικής βοήθειας στην Ουκρανία, 100 εκατομμύρια δολάρια από τα οποία θα παρασχεθούν απευθείας στην ουκρανική κυβέρνηση”, δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ