Πολλοί δήμοι της χώρας αποφασίζουν για κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (10/03) εξαιτίας της κακοκαιρίας Φίλιππος – Συνεχής ενημέρωση της λίστας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρου Κόπτση, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Διευκρινίζεται, ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.
Νωρίτερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
- Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
- Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.
- Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
- Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
- Στον Δυτικό τομέα Αθηνών
Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Κοζάνη
Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Επίσης, αναστέλλεται και η λειτουργία των Εσπερινών Γυμνασίων, Λυκείων, Εσπερινών ΕΠΑΛ την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.
Τις επόμενες ώρες κι άλλοι δήμοι της χώρας αναμένεται να αποφασίσουν για κλειστά σχολεία την Πέμπτη (10/03).

