Πόλεμος Ουκρανία: Σκοτώθηκε διοικητής του Πούτιν σε ενέδρα – Ήταν στην φάλαγγα έξω από το Κίεβο


Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκαπέντε μέρες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ήχησαν πρώτη φορά οι σειρήνες του πολέμου στην ουκρανική πρωτεύουσα – Πληροφορίες για βομβαρδισμό της φάλαγγας των Ρώσων που πηγαίνει προς το Κίεβο  

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο, καθώς οι Ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν την Ουκρανική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα ο μισός πληθυσμός έχει ήδη εκκενώσει την πόλη.

Την ίδια ώρα η μεγάλη φάλαγγα των ρωσικών τεθωρακισμένων εμφανίζεται να οδεύει προς το Κίεβο. Ωστόσο, μετά από πολλές ημέρες ακινησίας της φάλαγγας, οι Ουκρανοί υποστήριξαν σήμερα πως βομβάρδισαν το συγκεκριμένο κομβόι σε ενέδρα. Μάλιστα όπως λένε οι Ουκρανοί ο συνταγματάρχης, Αντρέι Ζαχάρωφ, διοικητής του συντάγματος αρμάτων μάχης, σκοτώθηκε στην ενέδρα αυτή. Οι ίδιες μεταδόσεις έδειξαν ότι η στήλη υπέστη σοβαρές απώλειες, με ένα άρμα και ένα τεθωρακισμένο όχημα να καταστραφούν.

O συνταγματάρχης, Αντρέι Ζαχάρωφ, διοικητής του συντάγματος αρμάτων μάχης σε παλαίοτερη φωτογραφία με τον Πούτιν.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας – Έδωσε στη δημοσιότητα νέο απολογισμό:

  • Οι αυτονομιστές του Λουγκάνσκ σημειώνουν νίκες στα ανατολικά, αποκτώντας τον έλεγχο νέων εδαφών.
  • Οι ρωσικές επιχειρήσεις για την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης από τους Ουκρανούς «εθνικιστές» συνεχίζονται.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας.
  • Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν «καταστραφεί» 2.911 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
  • Οι Ρωσικές δυνάμεις «έχουν καταστρέψει» μέχρι στιγμής: 97 αεροσκάφη, 107 drones, 141 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 86 θέσεις ραντάρ, 986 τανκς και τεθωρακισμένα, 107 πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης και 749 στρατιωτικά οχήματα.
  • Παράλληλα, η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται πως εξετάζει «ντοκουμέντα» προερχόμενα από ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια τα οποία φέρονται να σχετίζονται με «μυστικές βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ εντός των ουκρανικών συνόρων».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ