5 κινήσεις για να μειώσεις τους πόρους στο πρόσωπο από σήμερα


Οι περισσότερες γυναίκες είμαστε ορκισμένοι εχθροί των πόρων, ειδικά στο πρόσωπο, – και όχι άδικα. Κακά νέα: οι πόροι δεν μπορούν να εξαφανιστούν (ούτε καν να μικρύνουν, για την ακρίβεια). Μπορούν, ωστόσο, να δείχνουν σαν να έχουν εξαφανιστεί, χάρη σε μια καλή θεραπεία ομορφιάς και μερικές βασικές τεχνικές μακιγιάζ.

Σήμερα εστιάζουμε στο δεύτερο με τη βοήθεια του makeup artist της Dior, Daniel Martin που συνεργάζεται με stars όπως οι Olivia Palermo, Elizabeth Moss και η Jessica Alba – με άλλα λόγια, κράτα σημειώσεις!

Προετοίμασε και εξουδετέρωσε
Το μυστικό για μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα; Ξεκινά πριν ακόμη βάλεις βάση (εμπιστέψου μας, εάν προσπαθήσεις να βάλεις foundation σε ξηρή, θαμπή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα δεν πρόκειται να έχεις καλό αποτέλεσμα). Βεβαιώσου πως το δέρμα σου είναι ενυδατωμένο και έτοιμο για το makeup περνώντας πρώτα μια ενυδατική ή τονωτική λοσιόν, όπως κάνει ο Martin. «Εάν η πελάτισσα έχει μεγάλους πόρους, προσπαθώ να κάνω την επιδερμίδα όσο πιο ουδέτερη γίνεται ώστε η βάση που θα χρησιμοποιήσω να μην απορροφηθεί από το δέρμα μετά από ώρες» λέει. Ο γενικός του κανόνας; Ό,τι κι αν βάλεις πάνω από το δέρμα για να καλύψεις τους πόρους στο πρόσωπο δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα εάν δεν ενυδατώσεις πρώτα σωστά την επιδερμίδα.

Ταμποναριστά και όχι με τρίψιμο
Η σιλικόνη είναι ένα συστατικό που δίνει σε κάποια από τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ αυτή τη μεταξένια υφή. Τα primers που περιέχουν σιλικόνη θα «γεμίσουν» τους πόρους και θα δημιουργήσουν ένα λείο καμβά για το foundation, βεβαιώσου όμως ότι τα εφαρμόζεις σωστά, ταμποναριστά και όχι τρίβοντας. «Η σιλικόνη μπορεί να διασπαστεί με το πολύ τρίψιμο και το προϊόν θα φύγει από το πρόσωπο» προειδοποιεί ο Martin.

«Το ταμπονάρισμα σταθεροποιεί το προϊόν». Μπορείς να το κάνεις με ένα σφουγγαράκι makeup ή ακόμη και με τον παράμεσό σου. Το ίδιο ισχύει και για το concealer, ταμποναριστά, χωρίς τρίψιμο. Μία σημείωση: εάν χρησιμοποιείς primer με βάση σιλικόνη πριν από τη βάση σου κάθε μέρα, βεβαιώσου ότι καθαρίζεις προσεκτικά το δέρμα σου το βράδυ (σου συστήνουμε διπλό καθαρισμό) και κάνεις απολέπιση τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, διαφορετικά μπορεί να φράξουν οι πόροι σου.

Άπλωσε σωστά το προϊόν
Όταν μιλάμε για κάλυψη πόρων, το μυστικό είναι να απλώσεις τη βάση σου με κυκλικές κινήσεις – ο Martin λέει πως αυτή είναι μια εξαιρετική τεχνική για να καλύψεις τους μεγάλους πόρους. Για καλύτερη εφαρμογή, χρησιμοποίησε ένα μεγάλο, φουντωτό πινέλο με λίγο στρογγυλεμένη κορυφή.

Διάλεξε το σωστό foundation
Αν δεν χρησιμοποιείς primers, προσπάθησε να βρεις ένα foundation με κάλυψη που σου ταιριάζει χωρίς να φαίνεται το δέρμα σου παραφορτωμένο ή θαμπό. Για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα μπορείς να αναμείξεις foundation με την ενυδατική σου κρέμα.

Βάλε λίγη πούδρα
Ένα απλό πέρασμα πούδρας θα ολοκληρώσει την άψογη εμφάνιση της επιδερμίδας σου, απλά απόφυγε τις πούδρες HD εάν ξέρεις ότι θα βγάλεις φωτογραφίες ή θα είσαι σε ένα μέρος με πολύ φωτισμό και προτίμησε διάφανη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ