Διατροφή: Εύκολα χαβανέζικα σνακ κοτόπουλου


Ανανάς, πιπεριές και σάλτσα τεριγιάκι συσκευάσμένα σε αλουμινόχαρτο με στήθος κοτόπουλου. Αυτή η νόστιμη συνταγή είναι εύκολο να προετοιμαστεί και να μαγειρευτεί! Έχει υπέροχη γεύση και μπορείτε να τη σερβίρετε με ρύζι. Αποτελεί ένα εύκολο σνακ που μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο, στην εκδρομή σας ή να το δώσετε στα παιδιά σας στο σχολείο. Είναι ένα χορταστικό γεύμα, καθώς αποτελείται από  κοτόπουλο που είναι πρωτεϊνούχα τροφή, κρεμμύδια και πιπεριές. Τη προσθήκη ανανά μπορεί να μην την έχουμε συνηθίσει στα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά μας, αλλά είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη προσθήκη θα δώσει μία ευχάριστη γεύση στον ουρανίσκο σας.

Φέρτε τα χαβανέζικα πιάτα στο σπίτι σας

Υλικά συνταγής:

  • 4 χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα μισά στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι εμφιαλωμένο teriyaki σάλτσα ή μαρινάδα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ανανά σε κομμάτια, στραγγισμένα

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Απλώνουμε τέσσερα τετράγωνα αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε ένα κομμάτι κοτόπουλο στο κέντρο κάθε τετραγώνου. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τεριγιάκι και στρίβουμε το αλουμινόχαρτο. Μοιράζουμε ίσες ποσότητες από τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές, τα κομμάτια του κρεμμυδιού και του ανανά ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου. Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε καλά σε πακέτα.
  • Τοποθετούμε τα πακέτα στη σχάρα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και οι χυμοί να είναι καθαροί.

Απολαύστε αυτή τη καταπληκτική και νοστιμότατη χαβανέζικη συνταγή!

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ