Σουβλάκι: Οι ανατιμήσεις προκαλούν σοκ φέρνοντας το τυλιχτό στα 3,90 ευρώ


Ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία δε λέει να κοπάσει, με τις υπόλοιπες χώρες να προσπαθούν να αντιδράσουν και να παραμείνουν ψύχραιμες. Ένα κύμα ακρίβειας έχει συνεπάρει όμως τα πάντα στο διάβα του και φαίνεται πως ούτε το σουβλάκι πρόκειται να αντισταθεί. Ήδη οι ανατιμήσεις σε βασικές τροφές έχουν επιφέρει αύξηση στο καλάθι της νοικοκυράς. Τώρα το σουβλάκι όπως πωλείται σε delivery, takeaway αλλά και φυσικά στα εστιατόρια όλης της χώρας προκαλεί σοκ με την τιμή του. Αυτή η τιμή αγγίζει πλέον τα 3,90 ευρώ για το τυλιχτό και τα 3 σχεδόν ευρώ για το σκέτο σουβλάκι.

Ανατιμήσεις στο εθνικό φαγητό των Ελλήνων

Οι αντιδράσεις από τους καταναλωτές είναι ήδη αισθητές, καθώς οι περισσότεροι στηρίζονταν σε ένα ποιοτικό, αλλά και φθηνό φαγητό “απ’ έξω”. Το σουβλάκι αντιπροσωπεύει την παράδοση και αποτελεί μια εύκολη λύση για όσους θέλουν να φάνε κάτι γρήγορο, χωρίς να χρειαστεί να μαγειρέψουν. Οι εναλλακτικές στα fast food φαντάζουν λιγότερο θρεπτικές, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Επιπλέον, το σουβλάκι είναι σίγουρα ένα φαγητό με το οποίο ενθουσιάζονται μικροί και μεγάλοι.

Μέσα σε ένα θολό τοπίο στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου, ωστόσο, η ανατίμηση ήταν προδιαγεγραμμένη. Η αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών έχει μετακυλήσει στους καταναλωτές, καθώς οι έμποροι δεν μπορούν να τις καλύψουν στο σύνολό τους. Αναμένεται η Κυβέρνηση να στηρίξει την οικονομία σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, βοηθώντας παράλληλα το σουβλάκι να παραμείνει αλώβητο και να μας χαρίζει ξεχωριστές εμπειρίες γαστρονομίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ