Πόλεμος Ουκρανία: Εντείνει τα χτυπήματα σε όλα τα μέτωπα η Ρωσία – 2.500 οι νεκροί στη Μαριούπολη


Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες από τον βομβαρδισμό κτηρίου κατοικιών στο Κίεβο – Βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov

Ακόμα μία δύσκολη ημέρα ξημέρωσε στην Ουκρανία σήμερα 14 Μαρτίου, 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής. Λίγο πριν την έναρξη του τέταρτου γύρου των συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, οι Ρώσοι «χτύπησαν» μια πολυώροφη πολυκατοικία και το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα ακόμη τραυματίστηκαν όταν οβίδα έπληξε κτήριο κατοικιών στο Κίεβο σήμερα το πρωί, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, την ώρα που μαίνονται μάχες γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα την οποία επιθυμούν να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν και το εργοστάσιο παραγωγής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο, όπως καταγγέλλουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες πριν την έναρξη του 4ου γύρου συνομιλιών, οι οποίοι πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχάιλο Ποντόλιακ ανάρτησε ένα tweet, στο οποίο έκανε λόγο για «δύσκολη συζήτηση».

Μαριούπολη: Περισσότεροι από 2.500 νεκροί σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές

Παράλληλα έγινε γνωστό πως τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Τον αριθμό επιβεβαίωσε ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας Oleksiy Arestovych σήμερα το πρωί.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρήνος για την έγκυο και το μωρό της που «έσβησαν» στη Μαριούπολη

Η εικόνα της είναι μία απο τις πολλές που κυκλοφόρησαν εν μέσω της ρωσικής εισβολής, αποτυπώνοντας το δράμα των αμάχων. Μία έγκυος γυναίκα που φαίνεται να δραπετεύει σε φορείο μετά τη βομβιστική επίθεση που δέχθηκε το μαιευτήριο όπου επρόκειτο να γεννήσει στην πολιορκημένη Μαριούπολη προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και οργή.

Οι εικόνες της γυναίκας να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο με ένα φορείο είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς οι διασώστες της προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για να τη μεταφέρουν μέσα από τα ερείπια και τα συντρίμμια.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή. Οι γιατροί έφεραν στον κόσμο το μωρό με καισαρική τομή, αλλά δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός. «Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν απέφεραν αποτελέσματα. Πέθαναν και οι δύο»», ανέφεραν οι γιατροί της το Σάββατο.

Στο χάος μετά την αεροπορική επιδρομή της Τετάρτης, οι γιατροί δεν πρόλαβαν να μάθουν το όνομα της γυναίκας προτού έρθουν ο σύζυγος και ο πατέρας της να πάρουν το άψυχο σώμα της, αναφέρει το Associated Press.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ