Ζελένσκι: «Τώρα ξέρουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι της Ουκρανίας»


Σε νέα ομιλία του, αυτή τη φορά στο κοινοβούλιο του Καναδα, ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι ζήτησε βοήθεια και αλληλεγγύη σε δραματικούς τόνους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται για 20η ημέρα και ο πρόεδρος της χώρας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ζήτησε για ακόμηα μια φορά τη βοήθεια της Δύσης.

Μιλώντας στο καναδικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε ξανά να κλείσει ο αεροπορικός χώρος πάνω από την Ουκρανία, κάτι το οποίο ωστόσο, όπως έχει ξεκαθαρίσει και το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να συμβεί καθώς θα είναι απευθείας αιτία πολέμου με την Ρωσία.

«Μπορείτε να φανταστείτε πως είναι να καλείς τα φιλικά έθνη προς εσένα και να τους ζητάς να κλείσουν τον εναέριο χώρο για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί; Και αντί για αυτό, εκφράζουν απλά τις ανησυχίες τους. Μιλάμε με τους εταίρους μας και απλά μας ζητούν να αντέξουμε λίγο περισσότερο. Όλη αυτή η κατάσταση μας επέτρεψε να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας φίλοι», τόνισε σε δραματικό τόνο ο Ζελένσκι.

Να σημειωθεί πως από την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής ο Ζελένσκι είχε ζητήσει να ανακηρυχθεί ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας ως «no flight zone», δηλαδή να απαγορευτεί η πτήση κάθε αεροπλάνου, ωστόσο τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ απέρριψαν το αίτημα αυτό καθώς θα έπρεπε να εμπλακούν σε απευθείας σύρραξη με την Ρωσία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ