Άνοιξε τα χαρτιά του ο Λαβρόφ – Οι προϋποθέσεις για εκεχειρία και η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων


Αποκαλυπτικός για την επόμενη ημέρα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ

Την αισιοδοξία του για συμβιβασμό εξέφρασε με συνένετευξή του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ καθώς όπως ανέφερε οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες αλλά υπάρχει ελπίδα για συμφωνία.

Η Ρωσία δεν βλέπει κάποια ένδειξη ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να λύσουν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Λαβρόφ και ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον έχει έναν αποφασιστικό ρόλο στον καθορισμό της θέσης των ουκρανικών Αρχών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχει κάποια ελπίδα επίτευξης συμβιβασμού και η ουδετερότητα για την Ουκρανία εξετάζεται σοβαρά με εγγυήσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ τα βασικά ζητήματα διαπραγμάτευσης είναι η ασφάλεια των πολιτών στην ανατολική Ουκρανία, η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και τα δικαιώματα των ρωσόφωνων της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο τις δύο χώρες αλλά όλο τον κόσμο, καθώς συνιστά τη μετάβαση σε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

«Δεν πρόκειται καθόλου για την Ουκρανία. Ή μάλλον, όχι τόσο για την Ουκρανία, αλλά για την παγκόσμια έννομη τάξη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβαν ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή είναι μια νέα εποχή στη σύγχρονη ιστορία. Αντανακλά τη μάχη για το πώς θα μοιάζει η παγκόσμια τάξη» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία δεν μπορούσε να επιλυθεί ειρηνικά, γιατί η Δύση δεν το ήθελε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ