Μέτρα στήριξης: Πώς θα πάρετε επιδότηση βενζίνης – Οι δικαιούχοι των επιδομάτων ρεύματος, ακρίβειας


Το πλέγμα των μέτρων ενίσχυσης που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κινείται σε τρεις πυλώνες και θα ισχύουν για τους μήνες  Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο

Μέτρα ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ που θα αφορούν 3,2 εκατ. πολίτες (με εισόδημα έως 30.000 ευρώ τον χρόνο), ανακοίνωσε κατά το σημερινό του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ρυθμίσεις θα κινούνται σε τρεις πυλώνες, με τον πρωθυπουργό να το χαρακτηρίζει το πακέτο μέτρων «στοχευμένο» και όχι «οριζόντιο» προκειμένου να δοθεί ειδικότερη έμφαση στην στήριξη των πιο αδύναμων.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα θα ισχύουν για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και είναι τα εξής:

  • Έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους
  • Στήριξη των οικογενειών με παιδιά
  • Επιδότηση στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων.
  • Νέα επιδότηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος
  • Ειδικές μέριμνες για αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αναλυτικά

Επιδότηση καυσίμων

Αναφορικά με το πρόγραμμα επιδότησης των καυσίμων κίνησης, αυτό που θα ισχύσει είναι επιδότηση 0,17 λεπτά το λίτρο με πλαφόν τα 180 λίτρα για τρεις μήνες, δηλαδή για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τα χρήματα οι δικαιούχοι θα τα λαμβάνουν μέσω πλατφόρμας στα πρότυπα του Freedom pass και το ποσό θα πιστώνεται σε προπληρωμένη κάρτα.

Επίδομα ακρίβειας

Από το επίδομα ακρίβειας αναμένεται να επωφεληθούν χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και ΑμΕΑ.

Επιδότηση ρεύματος

Από την επιδότηση ρεύματος θα επωφεληθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Για τα νοικοκυριά η επιδότηση θα φτάσει τα 58-60 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις από τα 65 ευρώ θα φτάσει τα 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ