ΗΠΑ Νιου Τζέρσεϊ: Απελευθερώνει εκατοντάδες κρατούμενους βάσει της νομοθεσίας για την COVID


ΗΠΑ Νιου Τζέρσεϊ: Ο νόμος «Πιστώσεις Έκτακτης Ανάγκης Δημόσιας Υγείας» δίνει 122 ημέρες πίστωσης για κάθε μήνα που εξυπηρετείται κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία Εκατοντάδες κρατούμενοι στις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίς το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την ανακούφιση του συνωστισμού στα σωφρονιστικά ιδρύματα σε σχέση με την πανδημία της COVID-19. Στους 852 κρατούμενους χορηγήθηκε πρόωρη αποφυλάκιση στο πλαίσιο του νόμου «Πιστώσεις Έκτακτης Ανάγκης Δημόσιας Υγείας» που θεσπίστηκε τον Οκτώβριο του 2020, ο οποίος δίνει σε ορισμένους κρατούμενους πίστωση για 122 ημέρες για κάθε μήνα που υπηρετούσαν κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί περισσότεροι από 6.000 κρατούμενοι. Στις 10 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Σωφρονιστικών Σωμάτων απελευθέρωσε 262 κρατούμενους.

Οι μικρότερες ποινές φυλάκισης δεν ισχύουν για όλους.

Πρώτον, ένας κατάλληλος τρόφιμος πρέπει να είναι εντός 365 ημερών από την προγραμματισμένη ημερομηνία πτυχής για να πληροί τις προϋποθέσεις.

Όσοι έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα ή έχουν καταδικαστεί για βίαια εγκλήματα, όπως ο φόνος, δεν είναι επιλέξιμοι.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Φιλ Μέρφι είπε ότι η νομοθεσία ήταν ένας πολύ αναγκαίος τρόπος για την καταπολέμηση της COVID-19 και τη μείωση του πληθυσμού των φυλακών.

Ο νόμος έχει την υποστήριξη συνηγόρων της ποινικής δικαιοσύνης και ορισμένων Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην κυβερνήτη Jim McGreevey, τώρα εκτελεστικού διευθυντή της Εταιρείας Υπηρεσιών Επανεισόδου του New Jersey (Reentry Services Corporation), η οποία παρέχει υπηρεσίες απασχόλησης σε κρατούμενους.

Ο πληθυσμός των φυλακών της πολιτείας μειώθηκε κατά 40% κατά τους πρώτους 11 μήνες αφότου υπεγράφη το μέτρο σε νόμο. «Στην καρδιά του, ο νόμος για τις πιστώσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία δεν είναι μια πανδημική πολιτική», δήλωσε η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών του Νιου Τζέρσεϊ σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

«Είναι μια πολιτική για την ανθρωπότητα».

Δεν συμφωνούν όλοι.

Η Ένωση Εποπτών Επιβολής του Νόμου του Νιου Τζέρσεϊ, η Ένωση που εκπροσωπεί τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στην πολιτεία, είπε ότι ο νόμος δεν έχει νόημα, καθώς υπήρχαν χαμηλά ποσοστά μετάδοσης της COVID από ιούς στις φυλακές.

«Οι ενέργειες του κυβερνήτη δεν κάνουν τους δρόμους, τις κωμοπόλεις και τις πόλεις του Νιου Τζέρσεϊ πιο ασφαλείς», είπε ο Γουίλιαμ Λανόζα, πρόεδρος του συνδικάτου, στο Patch.

«Στην πραγματικότητα, το ποσοστό δολοφονιών στο Νιου Τζέρσεϊ αυξήθηκε κατά 23 τοις εκατό το 2021, φτάνοντας στο υψηλότερο από το 2016.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρατουμένων που αποφυλακίζονται βάσει αυτής της νομοθεσίας μεταφέρονται με λεωφορεία στα αστικά κέντρα της πολιτείας μας και στη συνέχεια αφήνονται στον εαυτό τους .”

Με τον ίδιο ισχυρισμό ότι οι 26 χιλιάδες κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι τον Φεβρουάριο, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της πολιτείας Τζόζεφ Πενάκιο κάλεσε τον Μέρφι να τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Η κρατική φυλακή του East Jersey βρίσκεται στο Rahway του New Jersey.

Το κράτος απελευθέρωσε ορισμένους κρατούμενους σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της COVID-19 στο σωφρονιστικό σύστημα.

Όπως έκανε για περισσότερο από ένα χρόνο, ο Κυβερνήτης χρησιμοποιεί την πανδημία ως κάλυψη για να απελευθερώσει εγκληματίες στις γειτονιές του Νιου Τζέρσεϊ», είπε. «Μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για άρση άλλων περιορισμών για την COVID και καθώς οι αριθμοί σε όλη την πολιτεία συνεχίζουν να βελτιώνονται, είναι έτοιμος να περάσει μέσα από τα κελιά ξεκλειδώνοντας τις πόρτες και αφήνοντας τους κακούς να τρέξουν ελεύθεροι για να τους προστατευτούν από μια σχετικά καλοήθη παραλλαγή του ιού».

Δύο πρωτοετείς νομοθέτες των ρεπουμπλικανών προέτρεψαν επίσης τον κυβερνήτη την περασμένη εβδομάδα να σταματήσει το πρόγραμμα.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία έχει τελειώσει, επομένως δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την πρόωρη απελευθέρωση των κρατουμένων», δήλωσε η συνελεύτρια Marilyn Piperno.

«Ολόκληρο αυτό το πρόγραμμα έπρεπε να περιορίσει την εξάπλωση της Covid, αλλά απέτυχε και η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία δύο χρόνια».

Η βουλευτής Kim Eulner είπε ότι το γεγονός ότι ορισμένοι κρατούμενοι διαπράττουν βίαια εγκλήματα ή «γλίστρησαν ξανά σε ό,τι τους οδήγησε στη φυλακή» είναι αυτό που δεν πάει καλά με την πρόωρη αποφυλάκιση.

Από τον Ιανουάριο, μόνο το 9% των κρατουμένων που απελευθερώθηκαν πρόωρα ήταν πίσω στην κράτηση, ανέφερε η Gothamist.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ