Όσοι έχουν σκοπό στη ζωή τους, κοιμούνται και καλύτερα

Αϋπνίες; Ίσως τελικά αν καταφέρεις να βρίσκεις κάθε μέρα ένα καλό λόγο για να ξυπνάς μπορέσεις να ξαναβρείς τον ύπνο σου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα απ’ το πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο.

Ρωτώντας περίπου 825 ανθρώπους, ηλικίας άνω των 60 ετών, σχετικά με το πόσο καλά κοιμούνται και τι τους δίνει κίνητρο σε αυτή τη ζωή, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ένας σκοπός βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

«Βοηθώντας τους ανθρώπους να καλλιεργήσουν ένα σκοπό ζωής θα μπορούσε να αποδειχθεί μια αποτελεσματική στρατηγική για τη βελτίωση του ύπνου, ειδικά εκείνων που υποφέρουν από αϋπνίες», σχολιάζει σχετικά ο επικεφαλής της μελέτης Jason Ong, που παρατήρησε ότι όσοι βρίσκουν ένα νόημα στη ζωή τους δεν εμφανίζουν τόσο συχνά συμπτώματα υπνικής άπνοιας και συνδρόμου ανήσυχων ποδιών. Σύμφωνα με τον ίδιο «ο σκοπός στη ζωή είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί μέσα από θεραπείες διαλογισμού».

Κι ένα μικρό trivia. Ο άνθρωπος που κατέχει το ρεκόρ αϋπνίας, έχοντας μείνει με τα μάτια ανοιχτά και τις αισθήσεις του «στο κόκκινο» είναι ο Randy Gardner, που έμεινε ξύπνιος για 11 μέρες και 25 λεπτά σερί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here