Πόλεμος στην Ουκρανία: Από 50 έως 100 οβίδες πυροβολικού δέχεται καθημερινά η Μαριούπολη, σύμφωνα με το συμβούλιο της πολιορκημένης ουκρανικής πόλης.
«Η πόλη βρίσκεται υπό αποκλεισμό εδώ και δεκαέξι ημέρες, περισσότεροι από 350.000 κάτοικοι της Μαριούπολης συνεχίζουν να κρύβονται σε καταφύγια και υπόγεια από τους συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής», αναφέρει ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.
Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται πως «περίπου το 80% του οικιστικού ιστού της πόλης έχει πληγεί, ενώ σχεδόν το 30% δεν μπορεί να αποκατασταθεί».
Η ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση στο θέατρο της πόλης.

