Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντέχει περισσότερο γιατί δεν είναι ίδια χώρα με το 2014


Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έστειλε μηνύματα στη Ρωσία, τη Γερμανία αλλά και τις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών

Μηνύματα στη Ρωσία, τη Γερμανία και τους Ρώσους στρατιώτες έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του που ανήρτησε στο Facebookα τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο Ουκρανός πρόεδρος απευθυνόμενος προς τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεμήνυσε ότι η Ουκρανία δεν είναι η ίδια χώρα με αυτή που αντιμετώπισαν το 2014 στην κρίση της Κριμαίας.

«Πίστευαν ότι πήγαιναν στην Ουκρανία που είχαν δει το 2014-2015, την οποία είχαν διαφθείρει και δεν φοβόντουσαν. Αλλά τώρα είμαστε διαφορετικοί. Και αυτό μας επιτρέπει να αντιστεκόμαστε στην επίθεσή αυτή για 22 ημέρες» σημείωσε ο Ζελένσκι αποφεύγοντας να αποκαλύψει τις διαπραγματευτικές τακτικές της Ουκρανίας και αρκούμενος μόνο στο «είναι καλύτερα να εργάζεσαι σιωπηρά από ό,τι στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο ή το Facebook».

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε και στη Γερμανία για την οποία εκτίμησε ότι αλλάζει τις απόψεις της λέγοντας ότι «βλέπουμε πως η Γερμανία έχει νέο βλέμμα. Βλέπουμε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών στηρίζουν την αναθεώρηση των παλαιών πολιτικών».

Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε, επίσης, ότι η Ουκρανία γίνεται καλύτερα αντιληπτή μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και την ομιλία του στο Γερμανικό κοινοβούλιο

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε και σε όλους όσοι σκέφτονται να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις λέγοντας ότι «θα είναι η χειρότερη απόφαση της ζωής σας. Η μακρόχρονη ζωή είναι καλύτερη από τα χρήματα που προσφέρουν για μια πιο σύντομη ζωή».

Μιλώντας, δε, στα ρωσικά, και απευθυνόμενες στις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι πρόσθεσε: «δεν σχεδιάζαμε να πάρουμε χιλιάδες ομήρους. Δεν χρειαζόμασταν 13.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες. Δεν θέλαμε αυτό τον πόλεμο. Θέλουμο μόνο ειρήνη. Και θέλουμε να αγαπάτε τα παιδιά σας περισσότερο από ό,τι φοβάστε την κυβέρνησή σας»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ