Πούτιν: Έτσι θα σταματήσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ στήριξαν δημιουργία βιολογικών όπλων στην Ουκρανία


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τι ζητά η Ρωσία για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Επιμένει και για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

Τις θέσεις της Ρωσίας προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία αποκάλυψε στο BBC ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC οι ρωσικές θέσεις είναι δύο κατηγοριών: Οι πρώτες, κατά τον Καλίν, δεν είναι δύσκολο να γίνουν δεκτές από την Ουκρανία και οι δεύτερες θα γίνουν πολύ δύσκολα αποδεκτές από το Κίεβο.

Στην πρώτη κατηγορία ξεχωρίζει το αίτημα η Ουκρανία να μπει σε καθεστώς ουδετερότητας και να μην καταθέσει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ κάτι που έχει ήδη αποδεχθεί ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία ζητά επίσης τον αφοπλισμό της Ουκρανίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα είναι απειλή για τη Ρωσία. Παράλληλα η Μόσχα ζητά να υπάρξει προστασία της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία ενώ επιμένει και για την αποναζιστικοποίηση για την οποία ενδεχομένως να γίνει δεκτή η καταδίκη από την Ουκρανία όλων των μορφών του νεοναζισμού και η δέσμευση για αυστηροποίηση των μέτρων σε βάρος τέτοιων ομάδων.

Η δεύτερη κατηγορία, των πιο δύσκολων αιτημάτων, για τις οποίες θα πρέπει, όπως είπε ο Πούτιν στον Ερντογάν να υπάρξει τετ α τετ με τον Ζελένσκι, περιλαμβάνει το καθεστώς του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία αλλά και της Κριμαίας. Ως προς αυτό υπάρχουν δύο εκτιμήσεις: η μια θέλει τη Ρωσία να απαιτεί η Ουκρανία να παραιτηθεί της κυριαρχίας της στα ανατολικά της χώρας και η δεύτερη η Ρωσία να απαιτεί από την Ουκρανία να αποδεχθεί επισήμως ότι η Ουκρανία είναι πλέον ρωσική επικράτεια.

Οι ΗΠΑ στήριξαν δημιουργία βιολογικών όπλων

Την ίδια ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει στις αποκαλύψεις της Ρωσίας για τα βιολογικά εργαστήρια που βρέθηκαν στην Ουκρανία τονίζοντας ότι τα χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ.

«Τώρα προσπαθούν να σαρώσουν τα ίχνη αυτών των μυστικών προγραμμάτων. Αλλά έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι στην άμεση γειτνίαση με την Ρωσία, στην Ουκρανία, δημιουργήθηκαν ουσιαστικά συστατικά βιολογικών όπλων», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ένα δίκτυο δεκάδων εργαστηρίων λειτουργούσε στην Ουκρανία υπό τη διεύθυνση και με την οικονομική υποστήριξη του Πενταγώνου. Εκεί πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων με δείγματα του κορονοϊού, του άνθρακα, της χολέρας, της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες και δια της τρίτης τη τάξει της αμερικανικής διπλωματίας, Βικτόρια Νούλαντ, παραδέχθηκαν την ύπαρξή των εργαστηρίων δηλώνοντας την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να καταληφθούν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ