Κύπρος: Μυστήριο με τον θάνατο 19χρονου σε εργοτάξιο στον Στρόβολο (vid)


Στο προσκήνιο ο θάνατος ενός 19χρονου Σύρου – Έχασε τη ζωή του στις 3 Μαρτίου σε ένα εργοτάξιο στον Στρόβολο, κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες

Για την υπόθεση εγείρονται πολλά και σοβαρά ερωτήματα, τα οποία αμφισβητούν την αναφορά προς τον θανατικό ανακριτή που ετοίμασε η Αστυνομία.

Η αναφορά προς τον ανακριτή και τα ερωτήματα

Σύμφωνα με την αναφορά προς τον θανατικό ανακριτή που ετοίμασε η Αστυνομία, ο νεαρός βρέθηκε στο σημείο για να πιεί καφέ με τον θείο του, ο οποίος εργαζόταν εκεί και την ώρα του τραγικού συμβάντος «φύσηξε δυνατός άνεμος, με αποτέλεσμα να πέσει τοίχος από τούβλα και να τον καταπλακώσει».

Στην υπόθεση υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που καλούνται οι αρμόδιοι να απαντήσουν, με το κυριότερο και μάλλον το πιο καθοριστικό να είναι εάν όντως ο 19χρονος πήγε εκεί για ένα καφέ, ή αν εργαζόταν εκεί παράνομα.

Στην περίπτωση που ισχύει το δεύτερο, θα πρέπει να διερευνηθεί και ενδεχόμενη υπόθεση συγκάλυψης του γεγονότος από πλευράς της Αστυνομίας.

Εάν βέβαια η αναφορά προς τον θανατικό ανακριτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τίθενται και άλλα ερωτήματα όπως για παράδειγμα ποιος επέτρεψε στον νεαρό να εισέλθει στο εργοτάξιο για επίσκεψη ή πώς αποδεικνύεται η συγγενική σχέση του θύματος με άλλον εργαζόμενο στο εργοτάξιο.

Ο τηλεθεατής – αυτόπτης μάρτυρας

Παρέμβαση στην εκπομπή «Αιχμές» έκανε και ένας τηλεθεατής , ο οποίος υποστήριξε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην υπόθεση. Σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία, ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από την πτώση ενός παλέτου στον χώρο και όχι από την πτώση ενός τοίχου ο οποίος γκρεμίστηκε από τον δυνατό άνεμο, όπως λέει η αναφορά της Αστυνομίας.

Σε εξέλιξη έρευνα του ΤΕΕ

Το τμήμα επιθεώρησης εργασίας διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, μέσω της οποίας αναμένεται να διαφανεί αν ο 19χρονος εργαζόταν εκεί παράνομα ή όχι. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα, Ανώτερη Λειτουργός του τμήματος, αναλόγως των αποτελεσμάτων θα δείξει εάν θα ακολουθήσουν διώξεις. Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι έχει ήδη επιβληθεί εξώδικο 2 χιλιάδων ευρώ στον εργολάβο του έργου, μεταξύ άλλων και για παράνομη είσοδο του 19χρονου στο εργοτάξιο. Σε περίπτωση δίωξης και απόδειξης ενοχής, σύμφωνα με την κα Τσουλόφτα οι ποινές μπορούν να φτάσουν τις 80 χιλιάδες ευρώ και 4 χρόνια φυλάκισης και οι οποίες μπορούν να εκτίονται ταυτόχρονα.

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ, alphanewslive.com



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ