Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις με την μπύρα


Θέλεις να σου πω μια απογοητευτική εμπειρία σε μπαρ; Να σε απογοητεύει μια μπύρα. Αντί για απολαυστικές γουλιές να μην καταλαβαίνεις τι βάζεις στο στόμα σου. Και το λάθος δεν είναι συνήθως στο ότι δεν παρήγγειλες τη σωστή μπύρα, αλλά σε κάποιους άλλους παράγοντες όπως η θερμοκρασία, οι συνδυασμοί και η συντήρηση. Ακολουθεί μια λίστα με όλα εκείνα τα θέματα που πρέπει να λύσεις για να πιεις μια μπύρα σαν άνθρωπος.

Προσοχή στη θερμοκρασία

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις με την μπύρα
Ο μύθος της παγωμένης μπύρας πρέπει να καταρριφθεί: Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί συχνά να μεταφραστεί σε ανεπαίσθητη γεύση. Ότι δηλαδή μπορεί να συμβεί και με το κόκκινο κρασί (δηλαδή η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να χάσει απαλότητα και γεύση), συμβαίνει και στην μπύρα. Θα πρέπει πάντοτε να τσεκάρεις ποια είναι η θερμοκρασία που συνίσταται για την κατανάλωση μιας μπύρας. Και προς Θεού, μην ενδώσεις στον πειρασμό του καταψύκτη. Το ίδιο όμως θα συμβεί και στην περίπτωση της υπερβολικής έκθεσης στη ζέστη. Ιδανικά, το να διατηρείς την μπύρα στους 3-4 βαθμούς Κελσίου, θα μεγιστοποιήσει την απόλαυση.

Η οριζόντια αποθήκευση
Δεν έχεις να κάνεις με κρασί. Το να κρατήσεις κάπου σε οριζόντια στάση ένα μπουκάλι μπύρας θα έχει ως αποτέλεσμα την επαφή του υγρού με το καπάκι, που τυγχάνει να είναι μεταλλικό. Και αυτό δεν είναι κάτι που θέλεις.

Μην τις ξεχνάς στο ντουλάπι
Η μπύρα, σε αντίθεση με τα λικέρ και τα κρασιά, δεν μπορεί να παραμείνει αποθηκευμένη για πάρα πολύ καιρό. Όταν αγοράζεις ακόμη και μια εξάδα, έχε κατά νου πως θα πρέπει να καταναλωθούν σχετικά άμεσα και όχι μετά από μήνες.

Το φως
Η έκθεση στο υπερβολικό φως επηρεάζει αρνητικά την μπύρα με δύο τρόπους. Ο πρώτος σχετίζεται με τη θέρμανσή της, με αρνητικά αποτελέσματα, όπως είδες και στην πρώτη παράγραφο. Ο δεύτερος, είναι ακόμη χειρότερος: Το φως μπορεί να προκαλέσει χημικές διεργασίες (το γνωστό ως light-skunk), που προκαλούν δυσάρεστη γεύση και οσμή. Κάτι που ασφαλώς και δεν επιθυμεί κανείς.

Η είσοδος στο ποτήρι
Οι κανόνες είναι απλοί. Η μπύρα πρέπει να μπαίνει αργά στο (γυρισμένο προς το πλάι) ποτήρι, ώστε να μην προκαλείται μεγάλη ποσότητα αφρού.

Άσπρος πάτος
Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται, είναι να μην σερβίρεται η μπύρα κάθε φορά σε καθαρό ποτήρι. Κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ