Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο


Ένα ακόμη μέτρο κατά της Ρωσίας ετοιμάζεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να συμμετέχει στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο να είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει εδώ και λίγες ημέρες την απόφαση απεμπλοκής από το ρωσικό πετρέλαιο και στην ίδια λογική κινείται και η Ευρώπη. Χαρακτηριστικό της πολιτικής που αναμένεται να ακολουθηθεί ενεργειακά, είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας της Γερμανίας με το Κατάρ, σχετικά με την προμήθεια LNG.

«Εργαζόμαστε για έναν πέμπτο γύρο κυρώσεων, στο τραπέζι μας βρίσκονται πολλά σχέδια ακόμα», ανέφερε διπλωματική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να συμμετάσχει στις συζητήσεις, κάτι που φανερώνει πως η όποια απόφαση παρθεί θα είναι ίσως η σημαντικότερη μέχρι τώρα.

Ενεργειακά πρόκειται για μια απόφαση η οποία θα επηρεάσει άμεσα και τις τιμές, καθώς η Ευρώπη εξαρτάται ακόμη από το ρωσικό αέριο.

Όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές στο Reuters, οι χώρες της Βαλτικής πιέζουν με κάθε τρόπο για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο θεωρούν ως λογικό βήμα, ωστόσο η χώρα που στηλώνει τα… πόδια της στην απόφαση αυτή είναι η Γερμανία, καθώς το Βερολίνο θεωρεί πως ήδη οι τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ