Δένδιας: Θα θέσω το θέμα της Μαριούπολης και της ελληνικής κοινότητας στους ευρωπαίους ΥΠΕΞ


Ο Νίκος Δένδιας θα κάνει ειδική αναφορά στο θέμα της Μαριούπολης κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Το θέμα της Μαριούπολης και της ελληνικής κοινότητας που βρίσκεται εκεί θα θέσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Στο συμβούλιο θα συζητήσουμε τη ρωσική εισβολή. Έχω πρόθεση να θέσω το θέμα της Μαριούπολης, της ελληνικής κοινότητας που βρίσκεται εκεί και την ολική καταστροφή της πόλης. Στη Μαριούπολη μάχεται ο τσετσενικός στρατός και η πόλη καταστρέφεται ολοσχερώς» σημείωσε ο κ. Δένδιας προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον της ελληνικής κοινότητας εκεί» διεμήνυσε, επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας επανέλαβε την ελληνική θέση όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «οι δαπάνες για την άμυνα θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους υπολογισμούς για τα ελλείματα γιατί η ευρωπαϊκή άμυνα αφορά πλέον όλους και όχι μόνο την Ελλάδα».

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε, επίσης, ότι «είχαμε ήδη ένα πρωινό εργασίας για τα δυτικά Βαλκάνια όπου είχα την ευκαιρία να καλέσω τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων να εξηγήσει στο συμβούλιο πώς μπορεί να προχωρήσει η ενωσιακή διαδικασία των Βαλκανίων».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ