Κορονοϊός: Έρχεται διάταξη για παράταση αναστολών μη εμβολιασμένων υγειονομικών


Η αναστολή θα είναι πολύμηνη και θα διαρκεί όσο διαρκούν και οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, ανέφερε ο Θάνος Πλέυρης

Στις αναστολές των μη εμβολιασμένων υγειονομικών αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος αποκάλυψε ότι αναμένεται σύντομα στην Βουλή (σήμερα ή αύριο) νέα διάταξη για παράταση όσων εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.

Όπως εξήγησε, ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αναστολή θα είναι πολύμηνη και θα διαρκεί όσο διαρκούν και οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, ο υπουργός Υγείας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, να αποπεμφθούν από το Εθνικό Σύστημα υγείας. Ο κ. Πλεύρης είχε αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας, επεξεργάζεται σχετική διάταξη η οποία θα χαρακτηρίζει τον εμβολιασμό έναντι της covid-19 ως τυπικό προσόν για να παρέχει κάποιος υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την διάταξη αυτή, οι θέσεις οι οποίες θα έμεναν κενές, θα προκηρύσσονταν για τους ανθρώπους που υπηρετούν τώρα ως επικουρικοί, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ