Στόλτενμπεργκ: «Θα συνεχίσουμε να παράσχουμε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία»


Στόλτενμπεργκ: Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε πως η Συμμαχία θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ συμφώνησε για περαιτέρω ενίσχυση της Ουκρανίας τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ο λαός της Ουκρανίας έχει δείξει θάρρος και αποφασιστικότητα παλεύοντας για την ελευθερία και το μέλλον του. Τους στηρίζουμε» επισήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως η Συμμαχία θα συνεχίσει να επιβάλλει «άνευ προηγουμένου κόστος» στη Ρωσία και θα ενισχύσει τη συμμαχική αποτροπή, δεσμεύτηκε

«Ενεργοποιήσαμε τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ, αναπτύξαμε στοιχεία της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και αναπτύσσουμε 40.000 στρατιώτες στην ανατολική μας πλευρά», ανακοίνωσε, μετά τις συνομιλίες των ηγετών στις Βρυξέλλες. Εγκρίθηκαν τέσσερις νέες ομάδες μάχης στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, οι οποίες προστίθενται σε τέσσερις άλλες ομάδες στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

Κάλεσε επίσης την Κίνα να μην παράσχει καμία υποστήριξη στρατιωτική ή οικονομική στη Ρωσία, και να ασκήσει την επιρροή της για μια ειρηνική διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ