Κρεμλίνο: Ο Αμπράμοβιτς συμμετείχε στις πρώτες ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας


Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς συμμετείχε στα πρώτα στάδια των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μία ημέρα αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς για να βοηθήσει οι συνομιλίες.

Σύμφωνα με το Forbs o Πεσκόφ ανέφερε ότι ο 55χρονος Αμπράμοβιτς, συμμετείχε στο αρχικό στάδιο του συντονισμού των συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αλλά οι διαπραγματεύσεις εναπόκεινται πλέον στις δύο πλευρές.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο δισεκατομμυριούχος συναντήθηκε με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη διαμεσολάβηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Αμπράμοβιτς βρισκόταν στη Λευκορωσία στα τέλη Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενός γύρου συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

Το δημοσίευμα του Forbes.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς

Σε μια αποκάλυψη – βόμβα προχώρησε χθες η εφημερίδα «The Wall Street Journal». Όπως γράφει, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να μην επιβάλει κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η Wall Street Journal σημειώνει ότι για τον ουκρανό πρόεδρο, ο ρώσος μεγιστάνας – ο οποίος δέχθηκε κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ – θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις διαπραγματεύσεις Μόσχας – Κιέβου για μία συμφωνία ειρήνης.

Όπως τονίζεται, μάλιστα, στις αρχές Μαρτίου, Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέταξαν λίστα κυρώσεων κατά του Αμπράμοβιτς, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ, παράλληλα με το πακέτο μέτρων της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Όμως, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει.

Και αυτό, γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να ακούσει τον ουκρανό ομόλογό του, ο οποίος του ζήτησε να «αφαιρέσει» τον Αμπράμοβιτς από τη λίστα με τους Ρώσους ολιγάρχες κατά των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος, σε μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ