Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπόρις Τζονσον – Σι Τζινπίνγκ


Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σχετικά με την κατάσταση με την Ουκρανία, έγινε σήμερα γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού, καθώς ηγέτες της Δύσης καλούν την Κίνα να αποφύγει κάθε στήριξη στη Ρωσία και την εισβολή της.

«Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο της Κίνας σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος τύπου, προσθέτοντας πως η τηλεφωνική επικοινωνία διήρκησε περίπου 50 λεπτά.

Η στάση της Κίνας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει προκαλέσει σύγχυση καθώς το Πεκίνο δημόσια συνεχίζει εκφράζει ρητά την καταδίκη της στη ρωσική εισβολή. Ωστόσο, όπως αναφέρει ανάλυση του Ινστιτούτου Peterson για τα Διεθνή Οικονομικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα δεν κάνει κινήσεις για να στηρίξει την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας.

Ο Λευκός Οίκος είχε εκφράσει πρόσφατα «μεγάλη ανησυχία» οτι η Κίνα θα μπορούσε να στείλει στη Ρωσία στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη, Τσανγκ Τζουν, είπε στη Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή, παρ’ολα αυτά οι χώρες δεν πρέπει να αναγκάζουν άλλες χώρες να «διαλέξουν πλευρά στη σύγκρουση».

«Η εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία στο παρόν στάδιο έχει προκαλέσει ευρείες διεθνείς ανησυχίες, και είναι επίσης κάτι που η Κίνα δεν θέλει να δει. Όσον αφορά την Ουκρανία, η Κίνα πάντα υποστήριζε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές», τόνισε

Πρόσθεσε ομως οτι «οι χώρες δεν πρέπει να υιοθετήσουν μια απλοϊκή προσέγγιση είτε φίλου είτε εχθρού, μαύρου ή λευκού, και δεν πρέπει να αναγκάσουν καμία χώρα να διαλέξει πλευρά».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ