Νάσος Ηλιόπουλος: Εθνική αποτυχία με την υπογραφή Μητσοτάκη τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής


Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής που ολοκληρώθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως σε αντίθεση με την Ισπανία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα δεν πέτυχε να εξασφαλίσει την υπερφορόληγηση υπερκερδών των εταιριών ενέργειας και το να έχει την ευχέρεια να θέσει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Όπως υπογραμμίζει, τα παραπάνω αποτελούν εθνική αποτυχία και φέρουν την υπογραφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να παραχωρήσει το δικαίωμα στην Ισπανία και τη Πορτογαλία, πέραν της φορολόγησης των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών που εκεί υλοποιούν, να θέσουν και πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία δυο προοδευτικών ηγετών που αγωνίζονται και διεκδικούν για τα συμφέροντα των λαών τους και τη προστασία των κοινωνιών τους.

Η εξαίρεση της Ελλάδας από αυτή τη δυνατότητα, αν και χώρα του Νότου εξαρτημένη από το Ρωσικό αέριο και πρωταθλήτρια στις τιμές χοντρικής ρεύματος πανευρωπαϊκά, αποτελεί άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία, που βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη.

Όταν όμως δε θες να στεναχωρήσεις τα καρτέλ της αισχροκέρδειας στη χώρα σου, με τι σθένος θα διεκδικήσεις εξαιρέσεις προς όφελος του λαού σου από το ευρωπαϊκό πλαίσιο;

Η χθεσινή απόφαση καταδεικνύει περίτρανα τη διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικές κυβερνήσεις και στη Δεξιά και υποταγμένη στα συμφέροντα κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Μια διαφορά όμως που κοστίζει ήδη πολύ ακριβά στο πορτοφόλι κάθε ελληνικού νοικοκυριού.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ετσι,εσεις στο ΣΥΡΙΖΑ,μαλακα και ηρεμα,μην σπασετε τ’αυγα.Καταλαβατε ρε τι εκανε το μαλακιστηρι στη Συνοδο;Μας πηδηξε.Ψυλιαστηκατε οτι στην Ευρωπη[και οχι μονο]τον εχουνε χεσμενο και για μπατσες;Τοσο πουλημα,τοσο ξεφτιλικι και δεν ανεβηκατε στα καγκελα;Ασε τους Κουκουεδες και τους Σοσιαληστες.Ποταπα ερποντα ανθρωπαρια.Το κερατο μου μεσα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ