Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανασύνταξη στην Λευκορωσία επιχειρούν τα ρωσικά στρατεύματα


Μετά από έναν μήνα έντονων μαχών κοντά στο Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν ανασύνταξη στην Λευκορωσία

Επιχείρηση ανασύνταξης επιχειρούν οι ρωσικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του ουκρανικού στρατού που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και αναφέρουν ότι ορισμένες ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται προς την Λευκορωσία για να ανασυνταχθούν, μέσω της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ουκρανών, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί παράλληλα την τοποθεσία του αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ για υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η παρατεινόμενη ακτινοβολία από την πυρηνική καταστροφή του 1986 εγκυμονεί μόνο μέτριους κινδύνους για την υγεία, αν και μπορεί να αυξηθεί για τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς δεκάδες μικρές πυρκαγιές στο γύρω δάσος εξάπλωναν ακτινοβολία σε καπνό.

Οι δηλώσεις του ουκρανικού στρατού συνηγορούν στο γεγονός ότι η Ρωσία έχει διακόψει σε ένα μεγάλο βαθμό τις πολεμικές επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο, ενώ ανάλογες είναι και οι πληροφορίες των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με τις μάχες στα βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον προεδρικό σύμβολο της Ουκρανία, Ολεξέι Αρέστοβιτς, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να περικυκλώσει τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Ολεξέι Αρέστοβιτς.

Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν μικρής κλίμακας αντεπίθεση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ