Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέστρεψαν αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή του Ζιτόμιρ


Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες ο ρωσικός στρατός έπληξε 42 ουκρανικούς στόχους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Ζιτόμιρ της Ουκρανίας, που χρησιμοποιούνταν για να τροφοδοτούν τον ουκρανικό στρατό που υπερασπίζεται τα περίχωρα της πρωτεύουσας Κιέβου.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αναφορά αυτή.

H υπό ρωσικό έλεγχο η Μαριούπολη

Η Μαριούπολη βρίσκεται στα χέρια των κατακτητών διαμηνύει ο δήμαρχος της πόλης, κάνοντας παράλληλα δραματική έκκληση για εκκένωση από τους άμαχους κατοίκους. Η σκληρή και μακρά ρωσική πολιορκία είχε ως αποτέλεσμα να έχει ισοπεδωθεί η πόλη. Ο δήμαρχος δεν έκανε γνωστό τον αριθμό των αμάχων που έχουν πέσει νεκροί.

«Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς», είπε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, ο φιλοκυβερνητικός δήμαρχος της Μαριούπολης, σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη που επικαλείται το CNN. «Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών».

Ο ίδιος ζήτησε επιτακτικά την πλήρη εκκένωση της Μαριούπολης από τον πληθυσμό, ο οποίος ήταν πάνω από 400.000 ανθρώπους πριν από την ρωσική εισβολή στη χώρα. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατο να ζήσουν επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός, θερμότητα, επικοινωνία», είπε. «Και είναι πραγματικά τρομακτικό».

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αναφορά αυτή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ