HΠΑ: Τρομακτική καραμπόλα με 50 αυτοκίνητα στη χιονισμένη Πενσιλβάνια – 3 νεκροί και 20 τραυματίες


ΗΠΑ: Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε αυτοκινητόδρομο της Πενσιλβάνια. Περισσότερα από 50 οχήματα ενεπλάκησαν σε σύγκρουση, που έκλεισε μια λεωφόρο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο της Πενσυλβάνια τη Δευτέρα (28/3) μετά από σύγκρουση στην οποία ενεπλάκησαν περισσότερα από 50 οχήματα κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, δήλωσαν οι αρχές.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Schuylkill, Δρ. Ντέιβιντ Μόλιαν, προειδοποίησε τη Δευτέρα το απόγευμα ότι ο αριθμός των νεκρών «θα μπορούσε να είναι υψηλότερος» επειδή η έρευνα στο σημείο δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί εξαιτίας των φλεγόμενων οχημάτων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Interstate 81 περίπου στις 10:30 π.μ, περίπου 100 μίλια βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας, ανακοίνωσε το γραφείο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της κομητείας, στη USA TODAY. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, είπε.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ένα ανεξέλεγκτο τρακτέρ-ρυμουλκούμενο να πέφτει επάνω σε ένα μεγάλο ανατρεπόμενο φορτηγό, με αποτέλεσμα να γυρίσει σχεδόν 180 μοίρες. Ένα άλλο μεγάλο φορτηγό εκτόξευσε μαύρο καπνό και πορτοκαλί φλόγες στον αέρα και ένα SUV χτύπησε ένα επιβατικό αυτοκίνητο κάνοντάς το να περιστρέφεται.

H καραμπόλα στην Πενσιλβάνια

Η αστυνομία της Πολιτείας της Πενσυλβάνια ερευνά το δυστύχημα και πολλές τοπικές υπηρεσίες EMS, πυροσβεστικές και αστυνομικές υπηρεσίες έσπευσαν στο σημείο, είπε ο υπολοχαγός της αστυνομίας Άνταμ Ριντ. Το πυκνό χιόνι δυσκόλεψε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να φτάσουν στο σημείο, ενώ μερικοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους. Τρία τρέιλερ τρακτέρ κάηκαν και τουλάχιστον άλλες δύο μικρές πυρκαγιές αναφέρθηκαν, είπε.

Το γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προειδοποίησε για βροχοπτώσεις στην κεντρική Πενσυλβάνια και συμβούλεψε τους οδηγούς να παραμείνουν σε εγρήγορση.

«Οι βροχοπτώσεις θα μειώσουν γρήγορα την ορατότητα σε λιγότερο από μισό μίλι και θα καλύψουν τους δρόμους με χιόνι», είπαν οι μετεωρολόγοι, καλώντας τους οδηγούς να βγουν από το δρόμο εάν είναι δυνατόν ή να ανάψουν τα φώτα κινδύνου «και σταδιακά να επιβραδύνουν» για να αποφύγουν ανάλογα φαινόμενα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ