Αυτά τα smartphones θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας και δεν θα σας επιβαρύνουν


Δημήτρης Μαλλάς

Είμαστε σε μία περίοδο όπου το κινητό τηλέφωνο δεν είναι απλά ένα μέσο επικοινωνίας, αλλά μία συσκευή που τη χρησιμοποιείς για επαγγελματικούς, προσωπικούς αλλά και ψυχαγωγικούς λόγους. Για αυτό άλλωστε έχουμε περάσει και στην εποχή του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (ή αλλιώς smartphone), μία συσκευή που καλύπτει μία σειρά από ανάγκες μας.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μία περίοδος όπου ο καθένας μας από εμάς καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο απλό να διαθέσεις μερικές εκατοντάδες ευρώ προκειμένου να αποκτήσεις ένα smartphone. Οπότε, καλείσαι να βρεις τη συσκευή εκείνη που και θα καλύψει όλες τις ανάγκες σου, όπερ σημαίνει ότι θα έχει καλή κάμερα, μεγάλη μπαταρία, ισχυρές επιδόσεις και μία εξαιρετική οθόνη, και ταυτόχρονα θα είναι προσιτή.

Αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό έρχονται να προσφέρουν τα νέα smartphones της TCL, ενός εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών ψηφιακών συσκευών παγκοσμίως, και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα της σειράς 30. Συσκευές που συνδυάζουν σχεδιασμό με επιδόσεις και προσιτή τιμή με κάμερες όπου η ανάλυση φθάνει στα 50 megapixel. Συν το γεγονός ότι η TCL, όντας ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οθονών, προσφέρει στα μοντέλα της κορυφαία ποιότητα όσον αφορά τον τομέα της οθόνης, έχοντας ενσωματώσει την τεχνολογία NXTVISION.

ΤCL 30+ και TCL 30

H TCL έχει μία αρκετά ευρεία γκάμα συσκευών. Από τα διαθέσιμα αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά μοντέλα, τα δύο κορυφαία είναι τα TCL 30+ και TCL 30. Πρόκειται για δύο μοντέλα που διαθέτουν έναν πολύ όμορφο σχεδιασμό και δίνουν μία εξαιρετική αίσθηση όταν τα κρατάς στο χέρι σου. Μεγάλο ατού είναι η μεγάλη οθόνη AMOLED των 6,7 ιντσών, η οποία χάρη στην τεχνολογία NXTVISION AI που ενσωματώνει προσφέρει μία πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας από αυτή που συναντάμε σε μοντέλα της ίδιας κατηγορίας τιμής.

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν το chipset Helio G37 της Mediatek το οποίο παρέχει ομαλή απόδοση, βελτιωμένη απόδοση ισχύος και αξιόπιστη σύνδεση χαμηλής καθυστέρησης. Η μνήμη των 4 GB είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες κάθε κατηγορίας χρήστη ακόμη και των πιο απαιτητικών.

Στα ατού των δύο αυτών συσκευών περιλαμβάνεται και η μπαταρία, η χωρητικότητα της οποίας είναι στα 5010 mAh, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε πρίζα ή power bank κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πάντως το TCL 30+ υποστηρίζει φόρτιση στα 18W, κάτι που σημαίνει ότι αν ξεχάσατε να το φορτίσετε το βράδυ, μπορείτε πολύ γρήγορα το επόμενο πρωί να «ενισχύσετε» τη συσκευή σας.

Μία διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών είναι στον αποθηκευτικό χώρο. Το TCL 30+ έρχεται με 128 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ενώ το TCL 30 με 64 GB.

Μία από τις σημαντικότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι οι δυνατότητες για λήψη φωτογραφιών και video. Και οι δύο αυτές συσκευές διαθέτουν στην πίσω πλευράς τους μία «έξυπνη» τριπλή κάμερα στα 50MP και προσφέρουν τη δυνατότητα για εξαιρετικές φωτογραφίες. Το TCL 30+ διαθέτει επίσης μια wide-angle μπροστινή κάμερα 13MP με αυτόματη λήψη, η οποία είναι ιδανική για να χωρέσει περισσότερα σε ένα καρέ για wide-angle selfies. Και τα δύο smartphone έρχονται με Fast Shot 1.0, το οποίο παγώνει τη στιγμή με λιγότερες θολές λεπτομέρειες χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία ανίχνευσης οπτικής ροής.

Τόσο το TCL 30 όσο και το TCL 30+ είναι δύο συσκευές με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και έναν όμορφο, λεπτό σχεδιασμό που προσφέρουν μία εξαιρετική σχέση τιμής – απόδοσης. Και αυτό γιατί η τιμή λιανικής για το TCL 30 είναι στα 199,90 ευρώ και για το TCL 30+ στα 219,90 ευρώ. Τιμές που χαρακτηρίζονται ως κορυφαίες με βάση τι προσφέρουν τα συγκεκριμένα μοντέλα.

TCL 30SE και TCL 30E

Για όσους πάντως αναζητούν ένα smartphone με μικρότερη οθόνη, η TCL έχει δύο ακόμη επιλογές. Το TCL 30SE όπως και το TCL 30E έρχονται με οθόνη στις 6,52 ίντσες που βασίζεται και στις δύο περιπτώσεις στην τεχνολογία NXTVISION. Από εκεί και πέρα, πρόκειται για δύο smartphones που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία απευθύνονται.

Το TCL 30SE είναι πιο δυνατό με τριπλό σύστημα κάμερας με ανάλυση στα 50 MP και γενικότερα πολλές «έξυπνες» δυνατότητες όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών. Όσον αφορά στο TCL 30E, η κάμερα είναι μεν διπλή αλλά με ανάλυση στα 50 ΜP, όπερ σημαίνει ότι το αποτέλεσμα κινείται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα. Επίσης, η μνήμη είναι στα 4 GB για το TCL 30SE και στα 3 GB για το TCL 30E, ενώ και στα δύο smartphones η χωρητικότητα της μπαταρίας στα 5000 mAh.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι βέβαια η τιμή τους και ειδικά αυτή του TCL 30SE, το οποίο είναι στα 169,90 ευρώ για την έκδοση με αποθηκευτικό χώρο στα 64 GB και στα 189,90 ευρώ για εκείνη με τα 128 GB.

Πρακτικά, η TCL προσφέρει μία τετράδα επιλογών που καλύπτει όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Και αν κάποιος θέλει μία ακόμη πιο οικονομική πρόταση όσον αφορά ένα smartphone που προσφέρει υψηλές επιδόσεις σε προσιτή τιμή, τότε υπάρχει και το TCL 306, ένα smartphone με οθόνη 6,52 ιντσών, μπαταρία 5000 mAh και τριπλή κάμερα στα 13 MP και τιμή που διαμορφώνεται πλέον σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 130 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ακόμη περισσότερες επιλογές για καταναλωτές που αναζητούν ένα smartphone που να προσφέρει πολλά και να καλύπτει τις ανάγκες τους χωρίς να «τινάζει» στον αέρα τον οικιακό προϋπολογισμό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ