Ψηφιακά τα πολεοδομικά δεδομένα στον Δήμο Περιστερίου


Διευρύνονται κι άλλο οι ψηφιακές υπηρεσίες στον Δήμο Περιστερίου, καθώς στη διάθεση των πολιτών τέθηκε ένα νέο πεδίο open data, που αφορά στον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης.

Συγκεκριμένα, η νέα εφαρμογή θα ενημερώνει για το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου, για τους όρους δόμησης, για τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, τις τεχνικές εκθέσεις, τα διαγράμματα εφαρμογής, τις τροποποιήσεις ρυμοτομικού σχεδίου, για τις χρήσεις γης κ.α. Ακόμη, θα περιλαμβάνει διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του δήμου, όπως είναι τα σχολεία, οι παιδικές χαρές, οι εκκλησίες και τα οποία συνεχώς θα εμπλουτίζονται με νέα δεδομένα.

Η ψηφιακή υπηρεσία τέθηκε στη διάθεση του κοινού, μέσω ειδικής πλατφόρμας στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και πάνω σε αυτό, ο αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Λύκος τόνισε: «Η εφαρμογή αυτή απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ειδικώς τους μηχανικούς και αποτελεί προϊόν εσωτερικής ανάπτυξης, εξοικονομώντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους για τον δήμο και αναβαθμίζοντας το επίπεδο παραγωγής λογισμικού από τις υπηρεσίες μας. Είναι μια ανοικτή διαδικτυακή πλατφόρμα, που ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει όλους τους πολίτες, αλλά και τους μηχανικούς, για την εύκολη και χωρίς προβλήματα άσκηση του επαγγέλματός τους».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Τσίνας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «σε πρώτη φάση λειτουργεί σε BETA και περιμένουμε τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις των χρηστών για προβλήματα που κατά τη γνώμη τους θα παρουσιαστούν» και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε με τις παρατηρήσεις τους και τη βοήθειά τους να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και κάθε μέρα να παρουσιάζουμε μια αρτιότερη και πιο εύχρηστη εφαρμογή».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ