Αναστέλλεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, το εν λόγω μέτρο είχε μια λογική αφού το ΕΣΥ πιεζόταν κατά βάση από τους ανεμβολίαστους. O κ. Πλεύρης εξήγησε πως το μέτρο βοήθησε ώστε η χώρα να πιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους εμβολιασμένους. «Το μέτρο έσωσε ζωές 300.000 που εμβολιάστηκαν μετά από αυτό. Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι και εκτιμώντας ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα αποκλιμακώνεται μπορούμε να το καταργήσουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουμε να μετρήσουμε σοβαρά πόσες ζωές σώθηκαν χάρη στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.
Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ωστόσο ότι, σε συνεννόηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, τα μέτρα που καταργούνται θα επανεξεταστούν.
Τέλος, ο υπουργός επεσήμανε ότι εξετάζεται να δοθεί κίνητρο στους πολίτες άνω των 60 που θα εμβολιαστούν τώρα, ενώ εξετάζεται εάν θα καταβάλλουν το πρόστιμο.

