Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι η Γερμανία εξετάζει πληρωμές σε ρούβλια


Ενδεχόμενη συμφωνία Βλαντίμιρ Πούτιν και Όλαφ Σολτς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι ειδικοί από τις δύο χώρες θα συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου θα μπορούσαν να πληρωθούν σε ρούβλια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το TASS.

Η Ρωσία έχει γνωστοποιήσει ότι, εξαιτίας των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλει σε βάρος της η Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σχεδιάζει να ζητήσει πληρωμές σε ρούβλια (αντί σε ευρώ ή δολάρια) για τις ενεργειακές εξαγωγές της, ειδικά όσον αφορά το φυσικό αέριο από το οποίο εξαρτάται η Γερμανία.

«Δεν ζητάμε άμεσα την πληρωμή σε ρούβλια»

Η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, δια στόματος Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε μια σταδιακή μετάβαση, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα εργαστεί πάνω στην ιδέα να διευρύνει τον κατάλογο των προϊόντων της που εξάγει για τα οποία θα ζητεί να πληρώνεται σε ρούβλια.

Σημειθώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν είχε προειδοποιήσει την ΕΕ ότι, αν θέλει ρωσικό φυσικό αέριο, θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια, επισημαίνοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ