Bλαντιμίρ Πούτιν: Στα ύψη η δημοτικότητα του στη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου


Αύξηση καταγράφει η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Η εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται πως προκάλεσε αύξηση της δημοτικότητας του Βλαντιμίρ Πούτιν στο εσωτερικό της χώρας, την ώρα που τα ποσοστά δημοφιλίας του «βυθίζονται» τον τελευταίο μήνα.

Τα ποσοστά αποδοχής του είναι τώρα στο 83% –από 71% που ήταν τον Φεβρουάριο- σύμφωνα με τη μοναδική ανεξάρτητη δημοσκόπηση της Ρωσίας -το κέντρο Levada- η οποία διαπίστωσε επίσης ότι το 44% των Ρώσων εμπιστεύεται πλέον τον ηγέτη της χώρας, σημειώνοντας αύξηση 10%.

Η δημοτικότητά του πριν από τον πόλεμο ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών. Οι αριθμοί έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις ηγετών όπως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που είπε χθες ότι υπάρχουν σημάδια στη Ρωσία που δείχνουν οτι «οι άνθρωποι ξυπνάνε για το τι συμβαίνει»

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν την προσεκτικά ελεγχόμενη απεικόνιση του πολέμου και του Πούτιν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας και την ακόμη μεγαλύτερη απουσία ορατά αντίθετων απόψεων. Επιπλέον οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram, έχουν αποκλειστεί στη Ρωσία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ