Η Xiaomi ετοιμάζει το Mi Car


Ο κινεζικός κολοσσός των ηλεκτρονικών ετοιμάζεται να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Του Γιάννη Σκουφή

Ποιο Apple Car; Ήδη η Sony έχει παρουσιάσει όχι ένα αλλά δύο concept cars και ήδη ψιθυρίζεται πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για την είσοδό της στην αγορά αυτοκινήτου. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο από την μεριά της ιαπωνικής εταιρίας.

Αντίθετα, η Xiaomi έχει ανακοινώσει με κάθε επισημότητα πως θα προχωρήσει στη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω μιας επένδυσης που φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Και αν κρίνουμε από την ταχύτητα και την ποιότητα των ηλεκτρονικών της συσκευών, τότε κάθε εταιρεία αυτοκινήτου θα πρέπει να την υπολογίζει ως ένα σοβαρό ανταγωνιστή.

Μάλιστα, οι Κινέζοι δεν θα χρονοτριβήσουν καθόλου μιας και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο 2022 θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο από το οποίο θα προκύψει το Xiaomi Mi Car που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους τέλη 2023 με αρχές 2024.

Την είδηση ανέδειξε ένα από τα μεγαλύτερα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων, το Shouji Zhongguo, επικαλούμενο ως πηγή τον Luo Baojun, τον γενικό διευθυντή για το πρότζεκτ του Mi Car. Λίγα λεπτά μετά η είδηση κατέβηκε από το διαδίκτυο, αλλά είχε τόσο μεγάλη αποδοχή που η μετοχή της Xiaomi εκτοξεύθηκε πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα και για αρκετές ώρες.

Όπως και να έχει στο μέλλον αναμένεται να δούμε αρκετούς νέους παίκτες από τον κόσμο των ηλεκτρονικών και ψηφιακών προϊόντων να μπαίνουν στην αυτοκινητοβιομηχανία. Και αυτό επειδή η εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου (σύστημα πρόωσης, μπαταρίες, λογισμικό) δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να πετύχει μια εταιρεία του επιπέδου της Xiaomi.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ