Κρεμλίνο: Ουκρανικά ελικόπτερα επιτέθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μέσα στη Ρωσία


Το Κρεμλίνο κατηγορεί ουκρανικά ελικόπτερα ότι επιτέθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μέσα στη Ρωσία

Η Μόσχα καταγγέλλει ότι ουκρανικά ελικόπτερα επιτέθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις εντός της Ρωσίας αφού πέταξαν 25 μίλια απαρατήρητα πέρα ​​από τα σύνορα.

Ο Ρώσος τοπικός διοικητής Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ είπε ότι δύο στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουκρανίας έπληξαν μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ την Παρασκευή με ρουκέτες S-8 αφού διέσχισαν τα σύνορα σε χαμηλό ύψος, στο πρώτο αεροπορικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως καταγγέλλει.

Η πυρκαγιά που προέκυψε τραυμάτισε δύο εργάτες ενώ ορισμένες περιοχές στην πόλη εκκενώθηκαν, είπε ο Γκλάντκοφ, ο οποίος διορίστηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2020. Το βίντεο «δείχνει πυραύλους να ανατινάζουν αποθήκη αποθήκευσης» μια εβδομάδα αφότου η Δύση προειδοποίησε ότι ο Πούτιν σχεδιάζει ψευδείς επιθέσεις στις δικές του πόλεις για να δικαιολογήσει την κλιμάκωση του πολέμου.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το περιστατικό, αλλά αν αληθεύει, θα είναι η δεύτερη φορά που η Ουκρανία περνάει τα σύνορα μετά την εισβολή, μετά την υποτιθέμενη επίθεση με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην αεροπορική βάση Millerovo τον περασμένο μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας εξόριστος Ρώσος πολιτικός ισχυρίστηκε ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει ένα κύμα επιθέσεων στις δικές του πόλεις σε μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας υπό την ηγεσία του FSB με στόχο να κατηγορήσει την Ουκρανία για να δικαιολογήσει μια γενική κινητοποίηση στρατευμάτων.

Ο 46χρονος Iλια Πονομάρεφ είπε ότι η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας ετοιμάζεται να στοχεύσει τα δικά της εργοστάσια χημικών και όπλων σε επιθέσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο αμάχων. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ουκρανία είχε επιτεθεί στο Μπέλγκοροντ, το οποίο έχει πληθυσμό 369.000 κατοίκων.

Αργότερα φάνηκε πιο πιθανό ότι η έκρηξη σε αποθήκη όπλων κοντά στο Μπέλγκοροντ ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους και όχι ουκρανικής αεροπορικής επιδρομής.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ