Ποια είναι τα 5 πιο κοινά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες eshops και πώς μπορούν να τα αποφύγουν;


Ζητήσαμε από την κυρία Βίκυ Πέππα, Γενική Διευθύντρια του Digital Agency A bit Of Greece να μοιραστεί μαζί μας τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες eshops και περιορίζουν τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών τους καταστημάτων.

  1. Τα e-shops κατασκευάζονται έτσι ώστε να εστιάζουν περισσότερο στην πώληση, παρά στον καταναλωτή.

Είναι απολύτως φυσικό η επιχείρηση να δίνει μεγάλη σημασία στον απόλυτο αριθμό των πωλήσεων, διότι στο τέλος της ημέρας οι πωλήσεις είναι το μόνο που μπορεί να στηρίξει οποιαδήποτε επιχείρηση. Είναι όμως, δυστυχώς, σύνηθες οι επιχειρήσεις να παραμελούν άλλα, πολύ βασικά, χαρακτηριστικά της επιτυχίας όπως είναι η εξυπηρέτηση των πελατών. Η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι παράγοντας κλειδί στην επιτυχία διότι ένας ευχαριστημένος πελάτης όχι μόνο είναι πιο πιθανό να μοιραστεί μια καλή κριτική (σημαντική πηγή νέων πελατών) αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να παραμείνει ως μόνιμος πελάτης.

Το περιβάλλον του ηλεκτρονικού καταστήματος θα πρέπει να είναι φιλικό προς τον χρήστη, να πλοηγείται ευχάριστα και εύκολα, να βρίσκει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικές με τις αναζητήσεις του και φυσικά να μπορεί με διάφορους τρόπους να επικοινωνήσει εύκολα με την εταιρία. Τα τηλέφωνα της εταιρίας, το email, live chat, newsletter θα πρέπει να είναι σε εμφανή θέση ώστε ο υποψήφιος πελάτης να αισθανθεί ασφάλεια για τις επικείμενες αγορές τους.

  1. Οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν στην ιστοσελίδα τους.

Ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται είναι να μην επενδύουν οι μάρκες αρκετά στην ποιότητα της ιστοσελίδας. Συχνά οι εταιρείες παραβλέπουν ότι δεν αρκεί κανείς να έχει διαδικτυακή παρουσία, πρέπει να έχει και μία καλή παρουσία! Ένα γρήγορο site, ενδιαφέροντα εικαστικά με καλής ανάλυσης φωτογραφίες και βίντεο, μοντέρνα δομή, τίτλοι με κίνηση, blog με άρθρα, λειτουργία φιλική σε ΑΜΕΑ είναι βασικά χαρακτηριστικά μίας σύγχρονης ιστοσελίδας.

  1. Η διαδικασία της παραγγελίας είναι περίπλοκη για τον χρήστη.

Φτάνοντας στο σημείο που οι πελάτες έχουν προσθέσει προϊόντα στο καλάθι τους, το μόνο που δεν θέλει μια επιχείρηση είναι οι πελάτες να δυσκολευτούν στην διαδικασία του checkout και εν τέλει να αποχωρήσουν. Αυτό αποτελεί βασικό λάθος των εταιρειών οι οποίες κάνουν την διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς να είναι περίπλοκη και κουραστική.

Μια διαδικασία checkout που είναι σύντομη, κατανοητή και περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα, θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη και τελικά θα αυξήσει σημαντικά τις ολοκληρωμένες αγορές. Βλέπουμε sites με τόσα περιττά βήματα πριν το καλάθι που κανένας από τους καταναλωτές δεν θα ακολουθούσε μέχρι το τέλος. Η ταχύτητα μετράει, άλλωστε γιαυτό κάποιος αγοράζει Online. Γιατί δεν έχει χρόνο για χάσιμο,ούτε για ένα παραπάνω κλικ.

  1. Κακή εκτίμηση του κοινού στο ο οποίο απευθύνονται.

Είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρήσεις να γνωρίζουν το προφίλ του αγοραστικού τους κοινού. Έτσι όχι μόνο είναι πιο εύκολο να προσαρμόσουν τα προϊόντα τους στις προτιμήσεις του κοινού, αλλά είναι και ακόμα πιο εύκολο να δημιουργούνται αποδοτικές στρατηγικές διαφήμισης. Όταν η επιχείρηση αντιληφθεί το προφίλ του καταναλωτή της, τότε έχει την δυνατότητα να προσαρμόσει τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σε αυτόν, κάνοντας την δική του εμπειρία χρήσης ενδιαφέρουσα και φυσικά αυξάνοντας εκθετικά τις πιθανότητες να τον μετατρέψει από επισκέπτη του eshop σε πελάτη. Φυσικά η καλή γνώση του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε βοηθάει στο να το στοχεύσουμε αποτελεσματικά και μέσω όλων των διαφημιστικών εργαλείων, κάνοντας τις διαφημίσεις πιο αποδοτικές. Η ευρεία χρήση του διαδικτύου σήμερα, μας επιτρέπει να καταλάβουμε τον καταναλωτή μας πολύ καλύτερα, καθώς είναι εύκολο να δούμε On line ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται, τι περιεχόμενο προτιμάει, τι αναζητήσεις κάνει κτλ.

  1. Λάθος διαχείριση του eshop

Οι ιστοσελίδες είναι δυναμικές και θέλουν διαρκή ενημέρωση. Το σημαντικότερο είναι ,σε τακτά χρονικά διαστήματα, να γίνονται όλες οι ενημερώσεις ασφαλείας ώστε να αποφεύγονται κακόβουλες επιθέσεις και να διατηρούμε τόσο το eshop και τα στοιχεία μας όσο και τα στοιχεία των καταναλωτών μας ασφαλή. Πέρα από τις ενημερώσεις ασφαλείας, η ιστοσελίδα χρειάζεται ανανέωση όσον αφορά στα εικαστικά, στις προσφορές, στα άρθρα για να αυξάνεται το ενδιαφέρον των χρηστών με απώτερο στόχο να αυξάνονται οι πωλήσεις.

Το digital agency A bit Of Greece, του οποίου έχετε την Γενική Διεύθυνση με τι ακριβώς ασχολείται;

Στην A bit Of Greece, τα τελευταία 10 χρόνια, ειδικευόμαστε σε όλες τις μορφές on line επικοινωνίας καθώς και στο Graphic Design:

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες μας είναι:

Digital Improvement Consulting

Κατασκευή Web-Site/Eshop

Social Media Advertising

Graphic Design

Web Design

Branding

Influencer Marketing


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ