Ουκρανία: Νέος βομβαρδισμός στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ – Δεν επιβεβαιώνει την επίθεση ο Κουλέμπα


Νέοι βομβαρδισμοί έπληξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (1/4) την ρωσική πόλη Μπελγκορόντ, στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας

Από την ουκρανική επίθεση δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε υποδομές ή θύματα, αναφέρουν τα φιλοκυβερνητικά ρωσικά ΜΜΕ. Πληροφορίες που επικαλείται το Ruters, αναφέρουν ότι το βλήμα που έπληξε την περιοχή εκτοξεύτηκε από την πλευρά της Ουκρανίας.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμει κατάφεραν να πλήξουν εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων. Όπως ανέφερε νωρίτερα ο τοπικός κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ουκρανικά στρατιωτικά ελικόπτερα έπληξαν την αποθηκευτική μονάδα νωρίς το πρωί. Αυτό ήταν και το πρώτο χτύπημα των Ουκρανικών δυνάμεων σε ρωσικό έδαφος από την αρχή του πολέμου

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουολέμπα σχολίασε, από την πλευρά του, ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την υποτιθέμενη ανάμειξη της Ουκρανίας σε χτύπημα στο Μπελγκορόντ, διότι «δεν γνωρίζει όλες τις στρατιωτικές πληροφορίες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίθεση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Πολωνία, ο Κουλέμπα δήλωσε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω τον ισχυρισμό ότι η Ουκρανία είχε ανάμειξη σε αυτό, πολύ απλά διότι δεν έχω στη διάθεσή μου όλες τις στρατιωτικές πληροφορίες».

Βίντεο που φέρεται να δείχνει στρατιωτικά ελικόπτερα να αποχωρούν μετά την επίθεση σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ είδε νωρίτερα το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο φαίνεται ότι τράβηξαν κάτοικοι.

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι μετά την επίθεση καίγονται οχτώ δεξαμενές καυσίμων, με χωρητικότητα 2.000 κυβικών μέτρων έκαστη, ενώ υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουκρανίας έπληξαν εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στο Μπελγκορόντ αφού πέρασαν τα σύνορα των δύο εμπόλεμων χωρών εκτελώντας πτήση σε μικρό ύψος, υποστήριξε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε η επιδρομή, πρόσθεσε ο κ. Γκλάντκοφ. Οι κάτοικοι σπιτιών τριών δρόμων κοντά στην εγκατάσταση απομακρύνονται εσπευσμένα από την περιοχή.

Το περιστατικό στην Μπελγκορόντ, όχι μακριά από τα σύνορα με την Ουκρανία, καταγράφεται δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις σε χώρο αποθήκευσης όπλων. στην ίδια πόλη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ