Έφτασε στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας – Επισκέφθηκε το Προξενείο, συναντήθηκε με ομογενείς


Έφτασε στην Οδησσό ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έφτασε στην Οδησσό για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις Δημοτικές Αρχές της πόλης.

«Έναρξη της επίσκεψης στην Οδησσό από το Γενικό Προξενείο που επαναλειτουργεί και όπου συναντήθηκα με ομογενείς μας. Επίσκεψη και στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας όπου απέθεσα λουλούδια στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών», έγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας.

Η άφιξή του στη Μολδαβία

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε κάνει γνωστό ότι έφτασε στο αεροδρόμιο Κισινάου, όπου τον υποδέχθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά. Στη συνέχεια διέβη τα σύνορα Μολδαβίας – Ουκρανίας και έφτασε στην Οδησσό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ