Γαστρικό botox: Τι είναι το Botox στομάχου και ποιοι μπορούν να το τολμήσουν


Η εφαρμογή της αλλαντoτοξίνης (botox) στο στομάχι είναι μια σχετικά νέα μέθοδος απώλειας βάρους που βασίζεται στην ενδοσκοπική ένεση αλλαντοτοξίνης σε ορισμένες περιοχές του στομάχου. Σε αυτή τη μέθοδο, ο γαστρικός χρόνος εκκένωσης καθυστερεί περιορίζοντας τη συστολή των μυών του στομάχου και ο ασθενής βιώνει απώλεια όρεξης. Έτσι, επιτυγχάνεται απώλεια βάρους.

Για ποιους είναι κατάλληλο το γαστρικό botox;

Το botox του στομάχου μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί σε όποιον θέλει να χάσει βάρος. Αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί χειρουργική επέμβαση παχυσαρκίας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κριτήρια για τους ασθενείς που μπορούν να εφαρμοστούν. Είναι μια κατάλληλη μέθοδος για όσους δεν μπορούν να χάσουν βάρος σωστά με τη διατροφή και τον αθλητισμό. Το γαστρικό botox δεν συνιστάται σε ασθενείς με δείκτη μάζας σώματος άνω των 40 και οι οποίοι μπορούν να επιτύχουν τη μείωση βάρους με χειρουργική επέμβαση παχυσαρκίας. Ο δείκτης μάζας σώματος των ασθενών στους οποίους θα εφαρμοστεί το botox του στομάχου θα πρέπει να είναι κάτω από 40. Με άλλα λόγια, εφαρμόζεται σε άτομα που δεν μπορούν να χάσουν βάρος με τη διατροφή και την άσκηση, των οποίων ο δείκτης μάζας σώματος είναι μεταξύ 27-35 και που έχει υπέρβαση 10-20 κιλών. Σε αυτό το σημείο, οι ασθενείς που είναι υπέρβαροι αλλά όχι αρκετά παχύσαρκοι για να χειρουργηθούν και θέλουν να χάσουν βάρος, αποτελούν την ιδανική ομάδα ασθενών. Σε ασθενείς με έλκη ή γαστρίτιδα στο στομάχι τους, μπορεί να πραγματοποιηθεί κατάλληλη θεραπεία αυτών των ασθενειών και στη συνέχεια μπορεί να εφαρμοστεί botox του στομάχου.

Υπάρχουν παρενέργειες του botox του στομάχου;

Δεδομένου ότι η εφαρμογή γαστρικού botox είναι μια τυπική ενδοσκοπική διαδικασία, δεν υπάρχει σημαντική βλάβη στο συγκεκριμένο botox που αναφέρεται στη βιβλιογραφία. Η διαδικασία δεν είναι κατάλληλη για όσους έχουν μυϊκή νόσο και είναι αλλεργικοί στο botox.

Το γαστρικό botox επιτρέπει την απώλεια βάρους;

Καμία μέθοδος, συμπεριλαμβανομένου του botox , δεν είναι εγγυημένη για να επιτρέψει την απώλεια βάρους. Αν και το συγκεκριμένο botox είναι γνωστό ότι μειώνει την όρεξη και βοηθά τη διατροφή, υπάρχει επίσης η πιθανότητα αποτυχίας σε ασθενείς που τρέφονται με υψηλούς υδατάνθρακες μετά τη διαδικασία botox.

Πόση διάρκεια έχει η διαδικασία γαστρικού botox; Είναι απαραίτητη η νοσηλεία;

Δεν είναι μια χειρουργική επέμβαση. Είναι μια διαδικασία που γίνεται με την πλήρη ενδοσκοπική είσοδο από το στόμα. Δεν υπάρχει τομή. Η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 20 λεπτά. Οι ασθενείς κοιμούνται με αναισθησιογόνο ουσία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Δεν απαιτείται νοσηλεία. Γενικά, 1-2 ώρες είναι επαρκείς μετά τη διαδικασία.  Η μείωση της όρεξης και ο έλεγχος της όρεξης παρέχονται μέσα σε περίπου 3 ημέρες μετά τη διαδικασία botox .

Πώς πρέπει να είναι η διατροφή μετά το botox;

Πρώτα απ ‘όλα, ένα θαύμα δεν πρέπει να αναμένεται από οποιαδήποτε θεραπεία. Η διατροφή πρέπει να δίνεται προσοχή μετά τη διαδικασία του γαστρικού botox. Μετά το botox, η σίτιση δεν πρέπει να γίνεται με υπερβολική περιεκτικότητα σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Το μέγιστο όφελος μπορεί να επιτευχθεί από τη διαδικασία botox με την προσαρμογή σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μετά botox του στομάχου;

Οι ασθενείς, στους οποίους εφαρμόζεται  το botox, πρέπει να γεμίζουν το πιάτο τους με λιγότερες μερίδες και αισθάνονται κορεσμό νωρίτερα.

 

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά θα είναι όποιος μεταγλωττίζει άρθρα αμερικάνικα να το κάνει σωστά. “Πρώτα απ ‘όλα, ένα θαύμα δεν πρέπει να αναμένεται από οποιαδήποτε θεραπεία”: δηλαδή πόσα θαύματα πρέπει ν’αναμένονται;

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ