Live η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων


Την πρόσκληση στον κ. Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων, είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου μιλά αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω τηλεδιάσκεψης.Η ομιλία αναμένεται να διαρκέσει 15-20 λεπτά.

Μάλιστα χρειάστηκε να αλλάξει το σύστημα τηλεδιασκέψεων που είχε εγκατασταθεί με την έναρξη της πανδημίας, ώστε να είναι συμβατό με αυτό του Ουκρανού προέδρου προκειμένου να αποφευχθούν τα τεχνικά προβλήματα.

Την πρόσκληση στον κ. Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων, είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 25 Μαρτίου.

Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ είναι τα κόμματα τα οποία διάκεινται θετικά προς τη φιλοξενία του Ουκρανού προέδρου στη Βουλή. Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση αντιτίθενται συλλήβδην, ενώ το ΜέΡΑ 25 τηρεί αντιφατική στάση, με ένα εν μέρει «όχι». Ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής με επιστολή ότι το κόμμα του θα εκπροσωπηθεί, συμβολικά με έναν βουλευτή.

Τα θεωρεία της Βουλής θα παραμείνουν κλειστά, καθώς δεν έχουν διανεμηθεί προσκλήσεις. Παράλληλα, την ομιλία θα παρακολουθήσουν από τη Βουλή, ως προσκεκλημένοι του προέδρου κ. Τασούλα, οι πρεσβευτές Ουκρανίας, Κύπρου (ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος) και της Γαλλίας (λόγω της γαλλικής Προεδρίας στην ΕΕ).


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ