Θάνατος σπιτονοικοκυράς στην Πάτρα: Τι δείχνει η έρευνα για τα περιουσιακά της στοιχεία


Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του συζύγου της, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί για να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου της.

Η συνταξιούχος δασκάλα δεν είχε συγγενείς πρώτου βαθμού, ωστόσο, ενδιαφέρον για τον άνθρωπό τους έχουν δείξει αρκετά από τα συνολικά 12 ξαδέλφια της. Μάλιστα, έχουν εξουσιοδοτηθεί δύο δικηγόροι συγγενών της να παρακολουθούν την υπόθεση και να προχωρήσουν σε όποια ενέργεια χρειαστεί για να πέσει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επίσημη ληξιαρχική πράξη αποδίδει τον θάνατό της στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε κακοήθεια (καρκίνο) και αλλοιώσεις οστών. Η 69χρονη αντιμετώπιζε επί σειρά ετών σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ αυτών και σκλήρυνση κατά πλάκας. Όταν η μοναχική συνταξιούχος έφυγε από τη ζωή δεν υπήρχαν υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια και τα αίτια θανάτου είχαν καταγραφεί ως παθολογικά.

Οι συγγενείς της δεν ήξεραν ότι απεβίωσε και ενημερώθηκαν με καθυστέρηση. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι η 69χρονη είχε στο όνομά της το τριώροφο κτήριο όπου ζούσε η ίδια και το ζευγάρι με τα τρία παιδιά. Εκείνη ζούσε στον 2ο όροφο, το ζευγάρι στο ισόγειο, ενώ στον 1ο όροφο δεν έμενε κανείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα προκύπτει ότι στην Πάτρα δεν υπήρχε άλλο περιουσιακό στοιχείο της σπιτονοικοκυράς, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν άλλα περιουσιακά της στοιχεία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όσον αφορά στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, φαίνεται ότι υπήρχαν κάποια βάρη (χρέη) που ωστόσο δεν υπερβαίνουν σε ύψος την αξία του σπιτιού.

Επίσης, προκύπτει ότι δεν είχε δημοσιευτεί κάποια διαθήκη της και ότι όσο ήταν εν ζωή δεν είχε κάνει καμία μεταβίβαση περιουσιακών της στοιχείων. Ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε κλειδιά του σπιτιού της για να τη βοηθάει, ενώ με πληρεξούσιο η 69χρονη του είχε δώσει δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό λογαριασμό της, όπου έμπαιναν κάθε μήνα τα χρήματα από τη σύνταξή της. Το πληρεξούσιο είχε υπογραφεί, διότι η γυναίκα χρειαζόταν βοήθεια στις συναλλαγές της με το Δημόσιο (σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα).

Από εδώ και πέρα αναμένεται να γίνει άρση του τραπεζικού της απορρήτου, ενώ ο δικηγόρος συγγενών της Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ζητά με δηλώσεις του να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου και για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και το σύζυγό της. Στόχος είναι –όπως λέει– να διαλευκανθεί εάν υπήρχε ή όχι οικονομική εκμετάλλευσή της από το ζευγάρι. Μάλιστα, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος του πατέρα, ο οποίος εμφανιζόταν να διάγει πολυτελή βίο που δεν συνάδει με την οικονομική του κατάσταση. Εμφανιζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αγοράζει μικρόφωνο αξίας 3.500 ευρώ, να γλεντάει σε νυχτερινά μαγαζιά, να κάνει ταξίδια, ενώ τον είδαμε να γυρίζει βίντεο κλιπ μέσα στο σπίτι της θανούσης. Πρέπει να ερευνηθεί εάν η ζωή αυτή έχει οποιαδήποτε σχέση με την περιουσία της 69χρονης. Να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου. Κάπου εδώ να σας πω ότι ο πατέρας της 69χρονης είχε οικονομική επιφάνεια και της είχε αφήσει περιουσία. Η μήνυση είναι μεν κατά παντός υπευθύνου, ωστόσο, σε αυτήν θα παρατίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα σε σχέση με το ρόλο αυτού του ανθρώπου και θα ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα για τη διερεύνηση της υπόθεσης», δήλωσε στο Newsbomb.gr ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ